Nuffnang Ads

Thursday, November 11, 2010

Fly to Kota Kinabalu..

 
Masa nak menunggu flight lambat, so dok la tengok orang-orang kat sini. Pas tu bosan,g la jenjalan. Masuk lak kedai perfume kat sini. ERAMAN. Ada promosi,barangan yang dibeli lebih RM200 akan dapat diskaun RM20. Contoh kalo beli barang harga RM200, kena la bayar RM180 je. Ok la.kat sini mana ada jual yang tak Ori, yang gred AAA kan. Bagi aku, boleh la dibeli. Bukan selalu. 


 Terbang......


Sampai je kat airport,mesti la cari transport dulu kan. Masa kat KK aku stay kat hotel budget je.  Namanya Seri Borneo .Tak de masa nak pk n tak tau pun . Tak de plan kan. Kalo dari airport KK tambang teksinya RM30. Tapi aku rasa, sape yang pernah g KK tau kot tempat ni kat mana. Dekat sangat ngan Pasar Filipina. So dengan tak de kederaan kat sana, sangat suai kalo stay kat sini la. Itupun kalo tak kisah, n tak high class orangnya. Bak kata empunya tempat ni, every Saturday n Sunday mesti full.Hmm dasyat tul orang Malaysia ni..mesti datang sini nak sopping kot.:) Dari sini,boleh jalan kaki je nak g pasar Filipina. Tapi kalau nak g tempat lain, kena la sewa keter atau naik teksi.

Seri Borneo
Ni la rupa Pasar Filipina.Bebiasa je.Tengok kat gambo ni dah dapat agak camno rupanya kat dalam bangunan ni.Kat sini la jual gelang , mutiara sabah n cenderahati yang memurah kalo pandai tawar harga. Sebabnya dalam ni kan banyak sangat orang jual benda yang bih kurang sama. Kat sebelah bangunan pasar Filipina ni ada jual barang-barang basah lak.Contoh cam ikan bilis,kuih tradisional sabah iaitu kuih cincin n apa ntah lagi,tak tau nama, pelbagai barangan makanan la.
Pandangan depan Pasar Filipina
Dalam ni la banyak jual cenderamata

Ni la pelbagai jenis makanan yang ada kat sini
mutiara...

mutiara lagi

ha...pilih le
pandangan dari luar pasar

t-shirt pun banyak.Tinggal pilih je.
Bila nak balik tu, kat airport ni ada ga jual makanan basah. Macam-macam ada. Siap buat packaging cantik n elok supaya makanan tu tahan la sampai destinasi.Tak yah beli kat pasar pun boleh. Cuma tang harga la tak tau murah ke mahal..Tengok gambo je la..




Mungkin lain kali akan g sini lagi tapi dengan kunjungan ke kawasan yang lagi menarik.Masa ni tak dan.. Ada kejer kan.. Nice KK.. :)

0 idea dari anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...