Nuffnang Ads

Thursday, March 24, 2011

Rumah Contoh Area Nilai, Negeri Sembilan..

Hi,/hihi
Penat sungguh untuk mencari rumah sekarang ni. Harga semakin hari semakin mahal. Nasib baik Kerajaan ada buat skim baru untuk golongan muda membeli rumah. Umur masih muda ni eloklah beli rumah, kerana lagi bertambah umur kita, kadar harga insurans turut meningkat. So, dalam mencari-cari rumah tu, aku gemar ke showhouse yang memang dah lengkap segala perabot. Baru kita dapat agak keluasan sebenar lepas dah isi barang rumah semua..Lagipun, kira macam panduan gak la kalau tetiba banyak lak duit nak buat ubahsuai..bolehlah ikut mana yang sesuai.. Jomlah kita tengok gambar..


RUMAH CONTOH DI KAWASAN KOTA SERIEMAS,NILAI




Banglo yang nak dijual skali ngan perabot almost 500K.. Kawasan yang tengah nak membangun. Bagi saya ok la...cantik n yang penting besor...
Ruang dapur

Ruang dapur yang besar gak. Suai la kalo reramai dalam ni.

Ruang tamu

Ruang family kat atas






Bilik yang luas gak

 Bilik utama yang menarik gak
RUMAH CONTOH DI KAWASAN BANDAR @ENSTEK,NILAI

Rumah kat sini harganya tak le mahal sangat, dalam 260K, keluasan 20x70. Ada 4 bilik, 3 bilik air. Kat ruang atas ada family hall yang luas gak. Aku suka gak style rumah ni coz siling nya tinggi..nampak luas n adalah berlaku 'air circulation'. Tak ler nanti kita rasa macam terperap je. Dijangka siap tahun 2011 ke 2012 ntah.Tak ingat lak aku. Tapi rasanya lot rumah ni pun dah tinggal tak banyak. Laku gak area sini. Kawasan perumahan ni dekat dengan Akademi Audit Negara kat Nilai nun..

Ruang tamu
Ruang dapur yang cute

Bilik orang gaji kat sebelah dapur

Bilik tetamu

Bilik utama
Suka sangat tengok design bilik utama ni.. Nampak dan kita akan rasa best je kalau landing dalam bilik ni. Macam duduk dalam hotel..Mungkin bagi aku la..orang lain tak tau la plak..
Last sekali, korang suka tak jenjalan tengok-tengok showhouse?

/bye 

7 idea dari anda:

Redbloodsnow said...

lawa arr rumah contoh nih.ailike! :)

madammondoq said...

salam..

nice blog..
nak tahu apa panggilan hangit yg saya terima?
salam singgah ke blog saya..
TQ

ckg.fidah said...

umah akak ke ni.heheh

Nur Hanani said...

rumah kat area sini memang cantik-cantik belaka..

Nur Hanani said...

ckg.fidah> bukan rumah akak..insyaAllah, coming soon kalau ada rezeki nak buat deko cam ni.. :)

Khairil said...

cantik nye rumah...

hamzah said...

he he he.... sama la kami... pantang nampak kain rentang fasal rumah contoh, mesti kami singgah nyer... boleh pulak awak amik gambar yerk... selalunya dia tak kasi...

;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...