Nuffnang Ads

Wednesday, March 30, 2011

EBOOK Kuasai Industri 2015..

Hi,/hihi
Buku yang bersaiz besar, berat, tebal dan mahal kini menjadi lebih kecil, ringan dan murah dengan kehadiran EBOOK. Kewujudan buku elektronik ataupun EBOOK merupakan satu perubahan yang besar buat pencinta buku. Terdapat pelbagai jenis dan format yang boleh didapati di internet. Ramalan  (dari Majalah PC Bulan April, 2011) turut mengatakan, dalam tempoh masa empat tahun lagi, iaitu 2015..EBOOK akan kuasai industri pasaran gajet.

Antara jenis-jenis EBOOK..




Pada pendapat aku, jikalau fenomena EBOOK ini melanda.. Rasanya, industri penerbitan buku atau majalah di seluruh dunia mungkin akan terjejas dengan kehadiran EBOOK ini. Tetapi, belum mampu untuk menamatkannya. Ini kerana ada peminat tersendiri antara buku dan EBOOK..
Apa pendapat korang? Suka baca buku ataupun ebook?
/bye






7 idea dari anda:

fyna said...

waaa....canggih...
:)

Nur Hanani said...

@fyna
semakin hari semakin canggih gajet elektronik ni. :)

mfadhlan said...

teringin nak pakai samsung galaxy..ada application ebook viewer (ipad pun ada)alang2 beli ebook sje2 je kn?

Nur Hanani said...

@mfadhlan
yer laa..betul tu. :)

KiD said...

nak pakai buku pun ok... tapi ebook nak simpan lama kena laa ada gajet canggih.. kan?

Nur Hanani said...

@KiD Kena simpan duit bebanyak ni..Nak beli gajet canggih,pelbagai guna. :)

baca dan senyum said...

buku lagi best sebab kalau baca benda lama2 dari barang elektronik ni sakit mata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...