Nuffnang Ads

Thursday, March 31, 2011

Pemandu wanita membahayakan?

Hi,/hihi
Betul ke pemandu wanita ni kalau drive kereta membahayakan orang lain?? Kalau aku yang jawab, semestinya lah tak.. Kekadang orang laki ni, memandu pun ikut sedap rasa hati je..Tak leh lah nak kata orang pompuan drive macam F1 atau laki drive macam tengah berlumba F1.. Itu semua kena tepuk dada, tanya selera..


Bagi aku laa..bila nak berlaku sesuatu kejadian kemalangan tu, kita tak boleh nak agak..Jadinya, lebih baiklah berhemah ketika memandu..Jangan la pula terlampau slow sangat. Ingatlah, lebuhraya atau jalanraya kat Malaysia ni ada 3 lorong..Kalau nak bawak slow, eloklah duduk kat lorong yang kiri sekali..tak de la driver lain bengang semacam je..Tu memang kerap berlaku. Memang bengang tahap tak ingat ye..Sesedar diri sikit.

Gambar dari En. Google
Malang sentiasa tak berbau.. Kalau ada bau, dah lama negara kita ni kurang berlaku kemalangan..Jadinya, memandulah dengan berhemah..
Korang sokong ke pemandu wanita ni penyebab kemalangan? Cuba citer sikit..
/bye





9 idea dari anda:

madammondoq said...

salam..

nice blog..
saya ada tagkan awak dalam blog saya k..salam singgah..

TQ

anie,Nagoya said...

taaakkkkkkk......sungguh tak setuju.kemalanagn tu semua tak semesti terletak pada wanita.kannnn???kann???kannn???

Nur Hanani said...

@anie,Nagoya
aah, memang saya tak setuju..yes!!ada sama pendapat :)

Nur Hanani said...

@madammondoq
Wah,tag apa tu?Ok nanti saya tengok k.. :)

ckg.fidah said...

x jugak...bergantung pada siapa yang bawak..siapa yang bawak bus sampai 12 org meninggal dlm masa...laki kan kan.hehe

ckg.fidah said...
This comment has been removed by the author.
akid azami said...

erm tak setujula.. pompuan ke laki ke, sama je. Kalau tak hati2 memang eksiden la :D

Nur Hanani said...

@akid azami yer..berhati-hati dijalanraya. :)

Nur Hanani said...

@ckg.fidah Itulah, ajal maut semua ditangan Allah swt.. bukan kira driver pompuan atau laki.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...