Nuffnang Ads

Tuesday, March 22, 2011

Tutorial Generate Backlink Percuma dan Tingkatkan Pagerank Blog..

Hi,/hihi
Kali ni nak buat tutorial pasal Generate Backlink secara percuma. Bila kita komen kat blog, kita boleh buat backlink untuk entri terkini blog kita. Macam yang biasa orang guna CumLov, IntenseDebate.. Tak yah install tu pun, kita masih lagi boleh buat backlink free..Tutorial ni khas untuk Leyzajamil..(Sorry eh lambat).

Langkah-langkahnya:
1. Mestilah menggunakan Mozilla Firefox. Kalau tak de, kena install dululah..
2. Lepas dah siap install Mozilla Firefox, klik pada Tools dan pilih Add-ons dan search CoLT version 2.5.1. Kalau ada version yang terkini .. lagi bagus. Lepas tu klik untuk install.


3. Lepas dah install , kena restart Mozilla Firefox dan tengok balik kat Add Ons , ada tak macam kat bawah ni..


4. Untuk tulis perkatan "Entri Terkini", Klik Tools pada Mozilla Firefox > Add-ons dan klik Option. Kemudian klik button Add dan isi ruangan tersebut seperti gambar dibawah. Selain itu, korang boleh juga ubah Custom ini mengikut citarasa anda sendiri.

5. Nak guna CoLT nie senang aje. Klik pada link yang anda nak copy, contoh seperti gambar di bawah.

6. Lepas dah copy link, buka ruangan komen blog rakan-rakan korang. Tulis dulu apa yang anda nak tulis atau komen dan klik paste seperti gambar dibawah

Ok..dah siap. Bolehlah gunakan cara ni untuk tingkatkan pagerank pada blog korang dan dapat digunakan untuk membuat backlink secara percuma..Selamat mencuba..
Tutorial ini dari SINI.
/bye




5 idea dari anda:

amie said...

blh x tlg buat yg chrome atau rockmelt pnya web browser lak?

Azreem said...

Menarik tips ni. Boleh try buat terus lepas ni. harapnya ramai guna Mozilla Firefox..hehehe

Nur Hanani said...

@Azreem
Jomlah try.senang je dan sangat berguna. :)

Zyash said...

Wah...thanks...berguna sungguh tutorial ne...n mudah difahami...thumb up!!

Nur Hanani said...

@Zyash yer try lah zyash.memang berguna..buatlah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...