Nuffnang Ads

Wednesday, March 23, 2011

Wow..Kini keunikan Legoland ke-6 didunia boleh didapati di Malaysia..

Hi,/hihi

 
Lego..bila kita sebut je Lego..tak kiralah, anak-anak kecil ataupun remaja, mahupun orang dewasa..semuanya meminati Lego. Yang bagusnya Lego ni dapat membuatkan kita menjadi seorang yang kreatif. Perkara ni sangat elok dalam perkembangan otak dan minda kanak-kanak..Walaupun harganya yang mahal..tetapi para ibubapa diluar sana tetap akan membelikannya untuk anak-anak mereka walaupun hanya 1 set.


Anak buah aku, pernah merayu-rayu kat maknya nak beli buku Lego..Kat Malaysia ni susah nak dapatkan..Jadinya, kena buat tempahan melalui kedai buku MPH..Dalam masa 3 minggu je, buku Lego tu dah dapat.. Mahal la sikit harganya, tapi orang tua pun layan sama gak buku Lego tu...Menarik, tertarik melihat gambarnya yang berwarna-warni..

Jom cerita pasal Legoland.. Legoland merupakan taman tema kedua terbesar selepas Disney World. Keunikannya itu mampu menarik minat jutaan pelancong. Antara yang menjadi perhatian ialah taman tema Lego yang kini dalam proses pembinaan di Malaysia. Ok, Legoland Malaysia merupakan Legoland keenam didunia. Ianya dibangunkan oleh IDR Resorts, anak syarikat Iskandar Investments dengan kos RM720 juta dan dijangka akan siap pada pertengahan tahun 2012.


Taman tema Legoland yang pertama dibina di kawasan seluas 31 hektar di Medini North, Iskandar Malaysia akan dibina dengan menggunakan 30 juta kepingan kubik Lego untuk membina 15, 000 model termasuklah 20 juta kepingan Lego di Miniland.


Legoland Malaysia akan menawarkan tujuh destinasi yang memberikan pengalaman yang berbeza kepada pengunjung iaitu Beginning, Miniland, Castle, Extreme, Imigination, Adventure dan Town. Miniland akan menjadi tarikan utama di taman tema Lego ni. Ianya bakal memberikan tumpuan terhadap replika bangunan ikonik di serantau Asia seperti bangunan Menara Berkembar Petronas yang akan menjadi bangunan tertinggi di Legoland Malaysia ni.











Sangat mengujakan bila tengok model bangunan yang kebanyakannya didapati di negeri Johor.. Pasti Legoland Malaysia ni akan menjadi tarikan pelancong untuk datang kesini. Sangat rumit untuk menghasilkan model Lego ni. Kalau tak silap aku, Majalah 3, TV3 pernah siarkan satu rancangan khas berkaitan dengan Legoland Malaysia ni. Tengokkan pada pekerja yang terlibat dalam pembinaan model Lego ni tak ramai.. Mereka ni memang telah mendapat latihan khas dengan Lego sebelum membina model-model Lego ni. Kepingan kubik Lego yang digunakan sangat kecil dan cute-cute je..kalau tak pakar dan mahir..alamatnya,lambatlah nak siap..

Jom tengok lagi koleksi model Lego yang cute ni..






Korang minat tak Lego? Korang rasa bangga tak Legoland sekarang dah ada kat Malaysia? Kalau dah siap nanti pada tahun 2012..korang nak pergi tak?


/bye




20 idea dari anda:

ckg.fidah said...

wow...hari tu dah heboh dalam proses.sekarang dah siap.boleh g la..

oktant said...

Pasti menjadi tarikan terbaru pelancong ke Johor nanti.

p.s: suka main lego sejak kecik. :)

Nur Hanani said...

@ckg.fidah
tak siap lagi..dalam proses. :)

KiD said...

waahhhh... lego baru nih.. canggih beb!!

nur anis said...

wah..menariknya...tak sabar tunggu siap..:)

Zyash said...

Wah...suka2...bin teruja sangat...huhu... Dulu kecik2 suke sangat main lego2 ne tau..!!

Nur Hanani said...

@KiD aah lego baru ni bentuk dia cute-cute je..tapi al mahal la plak.. :)

Nur Hanani said...

@nur anis memang menarik. Kalau dah siap, sure akan pergi JB.. :) nak pergi legoland lain smuanya jauh belaka..kita g yang dekat je la.. :)

Nur Hanani said...

@Zyash aah, dulu bentuk legonya besor-besor..Skang lego dah pelbagai bentuk..akak tengok anak buah akak nya yg baru ni, cute je..macam-macam bentuk boleh direkanya.. :)

Anonymous said...

Hi woulԁ you mind ѕhaгing ωhich blog
plаtform yοu're using? I'm ρlanning to start my
oωn blog in the near future but Ι'm having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for sοmething сοmplеtely unique.
P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

Also visit my homepage ... ps3

Anonymous said...

Woah! I'm really digging the template/theme of this site. It'ѕ simple, yet еffective.
A lot of timеѕ іt's difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say you've done а fantaѕtic job with
this. Іn addition, the blοg loads verу quіck for mе on Chromе.
Suρerb Blog!

Take а loоk аt my ѕitе:
electric scooter for adult
Also see my website > looking for an adult electric scooter

Anonymous said...

Exсellеnt wаy of describing, аnd nice pοst to obtain facts on the topic of my ρгesentation topic, whiсh
і am going to ԁelіver іn college.


Here іs my page ... can you get rid of herpes
Also see my webpage - http://canyougetridofherpes.blogspot.com

Anonymous said...

Haѵe уou eѵеr consіdeгed publiѕhing an e-boоk or
guеst аuthοrіng on othеr
websites? I hаve а blog centеreԁ οn the samе
topicѕ you dіscuss and would lovе to
have уou sharе somе stoгies/informаtion.

I κnow my audienсe ωоulԁ value your
ωork. If yоu're even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

Here is my web site; natural breast enlargement pills

Anonymous said...

I enjoу what you guys aгe usuallу up tοo.

Such clеvег wοrk anԁ expοsure!

Keeр uр the excellеnt works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

Feel free to visit my website Plumbers Solihull

Anonymous said...

I'm not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll check back lаter on anԁ see if the
problem still exists.

Have a looκ at my web-site http://ringinginearstreatment.blogspot.com/

Anonymous said...

Gоoԁ blog рost. I аbsolutely aрpreciаtе this sitе.
Thanks!

Alsο visіt mу blog post :: emergency plumbers in birmingham

Anonymous said...

І'm curious to find out what blog platform you have been working with? I'm experiencing some small seсurity problems with my latest websіte anԁ I would like to fіnԁ ѕomething
more гiѕk-free. Do уou have any
solutions?

Feel frеe tо surf to my blоg ... quick way to lose belly fat

Anonymous said...

Hello thеre! Thiѕ iѕ my first visit
to yοur blog! Wе аre a grοup of
vοlunteers аnd staгting а nеw іnitiative іn a community
in the same nichе. Your blog pгovided uѕ beneficial informatiοn to ωoгk on.
You hаνе done а extraorԁіnarу job!


my ωeb blog http://www.youtube.com

Anonymous said...

Please let me κnow if you're looking for a writer for your blog. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd reаlly like to wrіte somе
artiсlеs for youг blog in eхchange foг a link bаck to mine.
Please blaѕt me an emаil if interested.
Τhanks!

Visіt my blog - double glazing solihull

Anonymous said...

Very nіce post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed broωsing your blog ρosts.
In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Also visit my site - car locksmith

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...