Nuffnang Ads

Friday, April 22, 2011

6 Produk Kosmetik yang Merbahaya. Awas !!!

Hi,/hihi

Produk Simply Siti ni tak de bahan beracun ye..Saje letakkan gambar ni.. Hehehe


Awas dengan produk kecantikan yang digunakan. Sebelum nak membeli atau menggunakan sesutu produk kecantikan..haruslah kita selidik dulu kandungan bahan yang ada dalam produk tu. Terkejut juga bila baca akhbar pasal 6 produk yang dikesan mengandungi racun yang merbahaya seperti Dexamethasone, Hydroquinone dan Tretinoin.

Tajuk berita tu menakutkan aku sebabnya aku kan baru je beli produk SK-II. Takut juga kalau-kalau SK-II ada dalam senarai 6 produk yang merbahaya tu. Tapi, nasib baik..tak ade.

Senarai 6 produk yang dikesan mempunyai racun itu ialah :
1.Losyen BML HB
2.Krim Malam Shana
3.Krim Herba Natasya Gold
4.Krim Hydro Pemutih Biotox
5.Krim Pemutih Yoko
6.Krim Rawatan Malam Sue Beauty

Jadi, para wanita diluar sana, jomlah kita sama-sama berhati-hati dalam memilih produk kecantikan. Janganlah pula nampak cantik, tapi lepas tu sengsara pula yang datang. Mintalah dijauhkan..

Anda semua gunakan produk kecantikan jenama apa?

/bye



13 idea dari anda:

EedaFizZ said...

nasib baik sy xpenah guna produk2 yg tersenarai.. :)

nuriz said...

jenama tu mcm tak glemer je, nasib baik tak penah guna

hanani0210 said...

@EedaFizZ
Nasib baik..tapi kena hati-hati juga masa nak beli barangan lain.. :)

hanani0210 said...

@nuriz
produk yang glemer BML dengan Natasya je. yang lain kurang glemer sikit. :)

anie,Nagoya said...

lebih baik beli atas para perunding lagi selamat.kalo jmpa perunding yg bertauliah le....

KiD said...

BML dengan Natasya memang sudah diketahui ada Hydroquinone.. huhuhuh. benda yang dibuat untuk mencuci filem.. :)

leyzajamil said...

daripada guna produk berkimia baik guna produk yg berasaskan cacing dlm tu..ada jugak sumber protein .. sy dgr tajuk tu kat berita pun suspen jek, sbb tgh usha jgk satu produk nak sambar satu ni..nsb baek clean..

hanani0210 said...

@KiD
bahan yang digunakan dalam produk tu untuk cuci file?memang putih la kulit pas tu.. :)

hanani0210 said...

@leyzajamil
hahaha..lawak gak leyza ni.. Nak sambar produk apa tu? :)

yayahidayah said...

huish! nasib baik x penah pakai brand yg kat list tu...
patut ler hasilnye advance...
bila tengok kat tv la... hehe
rupanya beracun... nak take note sikit la... utk peringatan sendiri... hehe... <3

erint'z e'one said...

x mao takut2 kalau nak cantik....kat mary kay ada semuanye....

satu2 produk skin care ada money back guarantee....xpayah susah nak kasik bleech muka....guna mk...produk yg tiada bahan kimia merbahaya....
nak cuba...meh join my free skin care class...
erintz eone
0176187066

hanani0210 said...

@erint'z e'one
wah, ada iklan mary kay..macam best je skin care class tu.. :)

Wawa Tasliman said...

nasib baik wawa tak guna produk tu semua. saya guna nutox oxyfushion :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...