Nuffnang Ads

Tuesday, April 12, 2011

Dah tiba masa untuk di polish..

Hi,/hihi
Sebelum ni, ada la anak murid tegur..kereta cikgu ni tak basuh dah brape lama? Hahaha..bukan main sibuk ambil tahu pasal kereta cikgu yang cute ni..Sebab warna putih..nampaklah kekotorannya kan..Padahal dah basuh minggu lepas.. 


Jadinya, masa aku menyinggah isi minyak kat Shell, tengok car wash ada free kan..so basuh je lah. Mana datangnya kotoran ni semua? Yer lah kan, bila kita drive waktu pagi-pagi buta dan pasang lampu, mesti ada serangga yang hinggap kat bahagian depan kereta..Bila dah seminggu tak bersihkan..terus melekat. Sampaikan tukang basuh tu bagitau.."ini kereta kak..kena polish laa. Kotoran dia dah melekat". Yer, aku tau kena polish. Kereta ni pun dah masuk 5 tahun usianya..memang nak kena polish dah ni..

Tapi bila dah bersih, memang tak nampak pun dah 5 tahun...Pandai jaga kan..bersih,suci je tengok.. **mood : suka**..
Korang pernah tak polish kereta korang?Berapa eh harganya?

/bye


8 idea dari anda:

eyndayusoff said...

Tak ingat kete eynda pernah polish ke tak..kesiannyer keteku huhu...

Nur Hanani said...

@eyndayusoff
huhu..kereta tak berkaler putih ok je tak polish.. :)

@e_da said...

penah polish my myvi dulu.. dalam seratus lebih 4 kali layer..lepas polishh mmg nampak baru......

Nur Hanani said...

@@e_da
oic..ok gak tu.4 kali layer..mesti bersinar habis lah keter.. :)

ckg.fidah said...

x pernah tp pernah tanya.wax 80 lebih...polish seratus lebih..tapi ikut tmpt la

Nur Hanani said...

@ckg.fidah
yer la kan..harga selalunya tak sama. nak kena survey gak kan. :)

Bella Enveeus said...

Erkk alamak, tak pernah polish seumur hidup.. Hahaha.. But pernah tgk kat PJ price range dlm RM80-RM200 depending on kereta yg nak dipolish

Nur Hanani said...

@Bella Enveeus
Ok gak la kan harganya..rasanya range dia memang mana-mana tempat cam tu kan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...