Nuffnang Ads

Monday, April 4, 2011

SK-II Beauty Skin Care Pitera Products..

Hi,/hihi
Hasil dari jalan-jalan di Midvalley Megamall pada 2 April 2011..aku telah menangkap produk SK-II Essential Care..Sebelum tu, ada la 3 kaunter aku pergi survey dulu..Masa tu, kebetulan memang banyak kiosk skin care yang dibuka.Ada Origins, Shu Uemura dengan Clarins yang aku singgah dan tanya laa..Alih-alih, aku berkenan dengan SK-II juga..

Mula-mula survey je dulu..Sambil fikir yang mana nak beli..




Shu Uemura tu best gak. Memang ingat nak ambil dah set ni..Tapi ntah cam ne boleh ambil yang ni pula..


Produk SK-II yang aku beli hanyalah Essential Care yang mana telah disuggestkan oleh Stella Keh. Memang baguslah staf SK-II dekat Metrojaya Midvalley ni..Dia akan tanya budget kita berapa..Yer la kan.Barang ni boleh tahan harganya..So, dia kata takkanlah nak paksa customer untuk beli barang..Apa yang aku ambil ialah :

1. Facial Treatment Cleansing Gel (100g)    : RM149
2. Facial Treatment Clear Lotion (215 ml)    : RM198
3. Facial Treatment Essence (215 ml)          : RM449
4. Facial Treatment UV Protection (30 gm)  : RM218

Dengan setiap pembelian barangan sebanyak RM700, akan mendapat Free Gift sebanyak 4 barang skin care yang bersaiz travel set serta sebarang pembelian SK-II, secara automatik kita akan menjadi Crystal Club Member dan setiap RM1, kita akan mendapat 1 point, dimana point yang terkumpul akan boleh ditukar ganti dengan barangan Produk SK-II. Tapi, ianya hanya untuk tempoh 1 tahun saje. Kalau tahun depan, point yang tidak digunakan akan expired. Yang bestnya beli kat Metrojaya ni, dengan setiap pembelian harga RM100, kita akan dapat voucher sebanyak RM10. Best..

Free Gift
Ok, macamana nak guna produk ini?

Cara penggunaan mengikut urutan nombor. Kalau nak tengok dengan jelas..boleh klik pada gambar.

Caranya ialah :

1. Gunakan Facial Treatment Cleansing Gel, boleh lihat gambarajah ini..Bila dah dibilas, tidak perlu untuk mengelap wajah anda. Teruskan pada step yang ke-2.


2. Gunakan pula Facial Treatment Clear Lotion. Picitkan tube sebesar kacang hijau, letakkan air sedikit dan biarkan sampai berbuih, barulah disapukan pada kulit muka secara membulat. Sekiranya buih yang dikeluarkan tidak banyak, ini akan membuatkan kulit wajah kita sedikit tegang..


3. Selepas selesai membasuh muka, bolehlah tekapkan kain tuala secara lembut dahulu. Biarkan wajah kering dari sebarang air. Gunakan kapas dan letakkan Facial Treatment Clear Lotion sebesar syiling 50 sen. Mulakan dari bawah dan dibawa kearah atas.


4. Setelah selesai, gunakan pula Facial Treatment Essence sebesar syiling 50 sen juga dan hanya tekap-tekapkan kapas pada muka. Kalau boleh, sebanyak 50 kali tekapan. Ataupun agak-agak je lah..


5. Gunakan pelembap Facial Treatment Skin Signature pada kulit dan diikuti dengan UV Protection seperti pada gambar diatas.

6. Selepas kesemuanya selesai. bolehlah dikenakan Foundation..Tapi aku gunakan LancĂ´me Maqui Miracle Compact. 

Ok, itu je lah.. Kenapa aku try SK-II pula? Sebabnya kulit aku ni bila dah semakin meningkat umur, mulalah berbagai masalah yang ada. Paling ketara ialah kulit tak sekata dan ada bintik-bintik hitam serta sunburn.. Tak salah mencuba kan..Lepas ni nak set date pula untuk buat facial. Tak mahal pun, hanya RM130 sahaja.

Segala maklumat diatas ni untuk panduan aku juga. Kadang-kadang maklumat cam ni kita cepat lupa. Bila dah ada dalam blog sendiri, boleh buat rujukan untuk masa akan datang. Ye tak?

/bye


10 idea dari anda:

Kancilbiru said...

wow...sk2 tengah ada promotion yer? ada gak kat TV...

tapi mahal tu walaupun promotion...hehehe

leyzajamil said...

cantik berseri la nani lepas ni..makan seri muka la setiap pagi mesti berseri2 muka tu..

Nur Hanani said...

@Kancilbiru ada promosi..tapi packaging saiz kecik je lah.. Hmm mahal, tapi ok kot kualitinya.. :) Saya pun masih mencuba..

Nur Hanani said...

@leyzajamil
insyaAllah..bukan setakat nak berseri leyza..tapi lebih nak jaga kulit muka ni.Umur meningkat dah sekarang ni kan.. :) Nak cari skin care yang dapat jaga kulit muka. Sebelum ni banyak dah try produk lain..kali ni ubah pulak ke SK-II..

Bella Enveeus said...

Yup, betul tu.. Boleh buat rujukan dikemudian hari.. :)

Oh, SKII adalah sangat bagus tapi tu la, harganya tu yang oohhh tak tahan sikit. I used to use SKII pastu stop jap.. Sekali bila nak start balik tu, terpikir2 ongkosnya.. Hahaha.. Ish ish.. I rasa I should start back la.. Hahaha.. I pun mempunyai masalah freckles.. :(

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

farah pun pernah guna dulu...tapi sekarang ni dah tukar pada cd pulak... :)

Anitafasha said...

Same la 2 April ari tu gi Mid Valley.. Hihi.. Memag teringin sgt nak pakai SK II.. Tapi tunggu da keje dulu.. Mahal tu..

Nur Hanani said...

@Bella Enveeus
Hmm memang ongkosnya kena berkira-kira gak laa.. tapi nak cantik punya pasal.. Hahahahaha.. :)

Nur Hanani said...

@F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A
kenapa farah stop guna SK-II? CD ok gak kan? :)

Nur Hanani said...

@Anitafasha
Oh, kalo kenal, boleh together-gether kat midvalley hari tu.. Tunggu keje n pakai duit sendiri lagi terasa kesungguhan nak pakai dik.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...