Nuffnang Ads

Thursday, April 7, 2011

Tipah tertipu..opss bukanlah, Cikgu Tertipu..Hahahaha..

Hi,/hihi
Semalam masa aku jaga kelas peperiksaan, aku minta semua pelajar duduk tempat masing-masing dan keluarkan alatan tulis dengan kertas kajang (note pad) atas meja. Beg semua letak kat belakang.. Tetiba kan, aku rasa cam nak marah jer kat pelajar perempuan depan aku..

Dalam hati tu, nak aku cakap.."Saya suruh awak letak alat tulis dengan kertas..yang letak kasut tu sape suruh?" Itu ayat yang aku nak keluarkan..Tapi..bila aku pandang je kat bawah, eh..kasut dia ada lah. Hahahaha dalam hati gelak sakan.. Nasib baik aku tak tegur budak ni. Nanti satu kelas, semua pakat gelak.. Apa benda yang dia letak atas meja tu? Sampaikan cikgu pun tertipu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 tak jelas ke?meh tengok lagi..


Sila abaikan keburukan pada meja itu yer.. Rupanya pencil box dia..patutlah bila tengok muka dia macam tak bersalah je.. Kalau terlepas cakap tadi, mahu kena gelak.. Hmmm macam-macam patern pencil box dah sekarang ni ada.. Cikgu tertipu... Tapi kalau tengok betu-betul, memang nampak real kasut sekolah tau...serius memang sama..

Untuk anak murid cikgu, sorry cikgu snap gambar awak, tapi semua dalam kelas tak perasan..Tak pe, jangan risau..muka awak tak nampak langsung...
Kali ni, cikgu tertipu dengan kasut.. /wahaha
Korang pernah tak kena tipu dengan pandangan mata sendiri??

/bye


13 idea dari anda:

kak ina kl (2) said...

budak sekarang memang mewah..mcm-mcm bentuk tempat pensil..akak dulu pakai yang ada magnet tu..tu pun rasa dah mewah sebab mak dan ayah bekerja.

Ace3103 said...

hehe, dulu saya pun ada buku nota bentuk kasut..letak kat pencil case, ramai orang pelik hehe..

ckg.fidah said...

hehe.sebab tu sbelum mrh bdk kna tgk btul2 kalo x kita yang malu.hehe

Eyriqazz said...

hik3..bukan handset ke?

dijemput Small Give Away|RMxx dari Eyriqazz.Com

Nur Hanani said...

@kak ina kl (2)
tu la,mcm-mcm patern ada sekarang ni nak jumpa pencil box yang magnet tu pun dah susah.. Dulu saya pun ada gak pencil box magnet tu. :)

Nur Hanani said...

@ckg.fidah
yer betul..nasib baik tak marah lagi.. baru tarik nafas je... :)

Nur Hanani said...

@Eyriqazz
bukan handset la bro..pencil box kasut..kalo handset memang dah rampas..saje buat naya je bawak handset letak atas meja. :)

hasrul hassan said...

Ada simpan lagi ke pencil box lama time sekolah2 dulu?

Nur Hanani said...

@hasrul hassan
Hmm..dah tak de simpan..Lama bonar dah tuu..kalo ada pun,dah berkarat. :)

Amirrah Zawani said...

hahaha!! nasib baik la tak sound.. kalo tak kompem kena gelak.. tu lah macam2 fesyen skrg ni.. kita pun tak sangka tu pencil box.. :)

fyna said...

la...pencil box ke?
hehehe..

Nur Hanani said...

@Amirrah Zawani
Aah, nasib baik baru tarik bafas untuk kurangkan dan kawal emosi..tup tup pencil box aje.. :)

Nur Hanani said...

@fyna
aah pencil box.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...