Nuffnang Ads

Wednesday, April 6, 2011

Usop Wilcha @ Shy8...Satu Fenomena Baru??

Hi,/hihi
Fenomena baru masa kini..Usop Wilcha..Atau dulu namanya dikenali sebagai Shy8. Memang tak berapa nak kenal pun. Tapi disebabkan oleh penangan Hantu Kak Limah Balik Rumah..nama Usop Wilcha mula menjadi sebutan dengan trade mark tangannya dan juga wheel  chairnya.. Ok, apa kata baca perihal dirinya kat sini..



Gambar dari En. Google

Sebenarnya nama Shy8 itu wujud sejak tahun 1996 lagi, namun hilang dari arus seni tanah air secara perlahan sejak tahun 2000. Kini nama Usop telah mengatasi nama Shy8 atau Syed Mohamad Asri semuanya gara-gara Zombi Kampung Pisang dan juga Hantu Kak Limah Balik Rumah.

Mengenai pembabitannya dalam seni, Shy8 berkata, kerjayanya dalam bidang seni bermula sebagai penyanyi apabila menerbitkan album sendiri berjudul Terasing Di Bumi Sendiri pada 1996 dengan menggunakan nama Syed sahaja.

Semalam masa aku tengok rancangan FUHHH kat TV3, yang mana artis undangannya ialah Scha Al-Yahya dengan Usop Wilcha ni.. Dan barulah diketahui bahawasanya Usop ni merupakan pakcik kepada Scha..Yer la..kan ada pangkat Syed Syarifah tuuu..

Inilah dia fenomena  baru..Usop Wilcha..Jom layan lagi video ni. Walau dah banyak kali tengok, tetap tak jemu lawaknya.. Hahahaha..Kita bakar je lah..kita bakar...


Hmm..apa-apa pun pas ni agaknya ramailah penerbit filem yang akan ambil Usop Wilcha ni jadi artis dalam filem atau drama diorang..

/bye


7 idea dari anda:

ckg.fidah said...

em baru tgk..rancangan fuhh malam tadi jemputan dia berdua la..dengarnya usop tu berlakon sbgai hobi je.dia keje lain

Nur Hanani said...

@ckg.fidah
Aah, dia berlakon pun sebab mamt khalid yang minta tolong dia amik watak usop tuuu.. :) tapi sesuai lah watak tu ngan dia..

mungelily said...

ye ker..termisss lak nk tgk FUHH..
huhuhu ;(
tp memang kalako la usop nih..
kalau tgk dier berlakon serius..nak tergelak..mcm xblh blaa coz dah terbiasa tgk dier giler2 haaha..

a n a s t a s y e a said...

Saya pun suka dengan gelagat Usop Wilcha .. Kalau tengok cite hantu kak limah .. ketawa terbahak2 Z:D

Anastasyea's latest post ..Hadiah Birthday Percuma ! | Korang nak tak ?

Nur Hanani said...

@mungelily
Aah, smalam masa FUHH..muka serius tapi buat lawak tetap menjadi.. :)

Diyana said...

usop wilcha ni bkn sebarangan org.die pngarah exec or pengarah ape ntah utk satu company berkaitan gas dan minyak malaysia. memang profile dan background die mantap. tabik pd dia!sebab hebat dan seimbang semua sudut.;)

Nur Hanani said...

@Diyana
yer la..memang betul,saya setuju.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...