Nuffnang Ads

Thursday, April 28, 2011

WD 40 Ubat bunyi twisties bingit..

Hi,/hihi
Bingit sangat bunyinya? Jom try WD 40..


Mana nak dapat WD 40? Ok, pergilah ke kedai Do it yourself (DIY) ataupun mana-mana kedai yang jual barangan hardware rumah..Mesti ada punya.


Bila masuk je kedai, tanyakan WD 40 ni. terus dia tunjukkan kat para-para dalam kedai dia ni. Ada refill untuk zippo lagi. Ada saiz kecil dengan saiz besar. Bolehlah pilih mana yang sesuai. Aku ambil yang kecil saje.


Berapa harganya? Ok zoom kan sikit gambar ni. Tak berapa nampak la pula. Ok, harganya sebotol yang kecil tu RM19.90. Mahal betul kedai ni. Tapi memang mujarab guna WD 40 ni. Terus kurang dam tak de dah bingitnya.. Spray kan aje pada engsel-engsel yang bingit itu. Terus ilang dah twisties bingit. hehehe


Korang pernah dengar tak WD 40? Pernah ke pakai? Kalau bunyi bingit / bising, apa cara yang korang buat untuk kurangkannya?

/bye


4 idea dari anda:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

pernah dengar tak pernah guna

hanani0210 said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

bagus tau WD40 ni kalau ada pintu atau grill yang bunyi-bunyi..spray kan aje.. :)

aien amalina zaidi said...

pernah dgr pernah gune pernah mcm2 lah wat ngn bnde nih...hohohoho

hanani0210 said...

@aien amalina zaidi
memang best wd40 ni. simpan kat stor rumah..kalau ada apa-apa senang nak guna..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...