Nuffnang Ads

Wednesday, May 18, 2011

Bengkel buat Pizza dan Jalan-jalan jenguk Bengkel MPV.

Hi,/hihi
Beberapa minggu lepas, kitorang guru-guru MPV Daerah Seremban telah melakukan aktiviti tahunan panitia iaitu bengkel buat pizza di SMK Desa Cempaka , Nilai. Kat situ, ada MPV Katering dan Penyajian Makanan. Masuk je kat sekolah tu, ada penyambut tetamu tolong tunjukkan tempat nak parking kereta. Bagus budak-budaknya..Bengkel MPV nya memang best lah. Jom tengok gambar bawah ni..






Cantikkan bengkel ni? Memang dah rasa duduk dalam restoran je..

 Siap ada gubahan bunga bungaan gituuu..

 Antara guru yang dah hadir awal..saje je snap gambar. Buat bukti dah pergi sini..

 Sampai-sampai je, dah dijamu dengan makanan nasi kerabu kaler biru.. Tengok air kaler biru tu..sedappp..air pun ikut tema gak..Ini,cikgunya lelaki tauuu..Ngalahkan cikgu pompuan buat kejer..Bravo la u brother..hehehe

 Cikgu ni sorang je yang nak buat pizza sendiri. Dia sanggup nak tunggu 45 minit pizza nya tu masak..Dah le tuu penuh bahan-bahan topping pizza nya tuuu..

 Tengok, banyakkan pizza yang tengah tunggu giliran dibakar. Ini semuanya pelajar-pelajar yang buatkan..Cikgu duduk tepi aje..hehehe..

Inilah rupanya pizza yang dibuat oleh pelajar mata pelajaran vkasional katering dan penyajian makanan. Lembut je rotinya..Gebu,macam cikgunya. Hehehehe

Secara keseluruhannya, bengkel MPV sekolah ni memang meletop abis lah.. Cun giler..kalah cikgu pompuan yang handle..Cikgu laki tau yang jaga bengkel ni. Tengok macamana bezanya laki dengan perempuan.. Sebab tu lah, ramai chef kat dunia ni..ramai dari kaum lelaki.. Diorang ni sangat teliti.. Betul tak?

/bye



6 idea dari anda:

leyzajamil said...

menariknya lawatan ke bengkel MPV ni, tapi MPV tu stands for what eh?
lagi skali Happy Teacher's Day to u.

hanani said...

@leyzajamil aah,memang menarik..MPV tu ialah mata pelajaran vokasional..skang ni ada dibuat di sekolah harian biasa. TQ bagi wish.. :)

cikgurofidah said...

bes... hanani nak tanya blh ke kita copy word dr doc. ltk dlm pos. fidah buat sblum ni blh tp pas tukr pd gmail trus x lbh.tq

hanani said...

@cikgurofidah
eh ye ke tak boleh?biasanya ok aje..ke nani yang tak paham?hehehe..

cikgurofidah said...

ok saya cuba yg terbaik.hehe.tq

hanani said...

@cikgurofidah
good luck ye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...