Nuffnang Ads

Wednesday, May 25, 2011

"Our World, Their War"

/hihi
Masa zaman kanak-kanak dulu tahun 80-an dengan 90-an..kartun transformers ni memang sangat famous..Walaupun aku ni kanak-kanak pompuan masa tu..tapi minat juga dengan transformers ni..Kan ada lagu dia dulu..Memang siap hafal la..tapi sekarang ni ntah la tak ingat. Suka tengok, sebab boleh bertukar bentuk untuk membanteras kejahatan. Hehehehe..Kalau zaman sekarang ni kartun apa yang famous? 


Masa tengok iklan Transformers 3 : Dark of The Moon ni, terus tergerak hati nak buat entri pasal movie ni. 

Synopsis
The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft hidden on the Moon, and race against the Decepticons to reach it and learn its secrets, which could turn the tide in the Transformers’ final battle.

Aku telah memilih option A iaitu :

Tell us how you would protect the world from the Decepticons, and which Autobots character you would like to transform into to protect the world.





Macamana aku nak menjaga dunia dari serangan Decepticons ni?



Dengan bantuan autobots-autobots yang lain seperti Bumblebee, Ironhead, Sideswipe, Mirage, Sentinel Prime, Wheelack, Prawl, Ultra magnus, Sideswap, Gears, Grapple, Swerve dan yang lain-lain akan dapat saling bantu membantu menjaga keamanan dunia. Setiap autobots ini mempunyai kelebihan masing-masing dan ini menjadi kekuatannya.





Autobots character yang saya pilih ialah BUMBLEBEE. Kenapa?


Bumblebee adalah autobots yang sangat menarik. Dengan ciri warna kuning dan menggunakan kenderaan kereta Camaro nya menyerlahkan lagi kehebatannya. Walaupun kecil dan autobot yang antara termuda, Bumblebee merupakan autobots yang terhandal dan sering menemani ketua autobots iaitu Optimus Prime. 


Bumblebee dengan saiz yang kecil dan sporty mempunyai kelajuan yang laju iaitu 250km/j dan dengan kelebihannya itu, dia dapat membantu membanteras kejahatan dengan lebih pantas dan efisyen. Bak kata pepatah..kecil-kecil cili padi. Walaupun kecil,tetapi berisi.


Kelebihan pada saiz Bumblebee yang kecil cute dan sporty tu, memudahkannya untuk bergerak dan kalau nak parking..tak jadi satu masalah padanya. 


Dengan slogan Kecil, Padat, Sinar, Sporty dan Ringkas membanteras kejahatan..Itulah Bumblebee..


Berminat untuk join contest ni? Bolehlah klik pada facebook The Ultimate Movie Card. Berminat nak menang hadiah Panasonic Viera Plasma TVs? Bolehlah klik pada link GSC-EON Bank Credit Card contests.

Jomlah kita tengok trailer Transformers 3 : Dark of The Moon..


Nuffnang Premiere Screening – Transformers 3: Dark of the Moon

Date: 29 June 2011 (Wednesday)
Time: 9.00 pm
Venue: GSC Mid Valley

/bye


14 idea dari anda:

Matjoe said...

kreatif. good luck sis

cikgurofidah said...

haha.macam2

hanani said...

matjoe> TQ ye..ini biasa aje.. :)

hanani said...

matjoe> TQ ye..ini biasa aje.. :)

LUNA LANUN said...

sy dtg, sy baca, sy follow.. :)

KAMIHIDUP said...

oh, hai, KAMI follow sini. :)

hazman aka species1980 said...

whoaa.... GOOD LUCK post entry yang memang menarik... ada harapan menang tiket nie....

KiD said...

autobots!! ready to transform!!!
yeaaahh.. good luck hanani!

hanani said...

luna lanun> TQ yer sudi ke blog saya baca n follow.. :)

hanani said...

kami> tq yer follow saya.. :) terharu

hanani said...

hazman> insyaAllah..kalau ada rezeki. TQ :)

hanani said...

Kid> hehehe TQ.. :) jom transformers 3..

madammondoq said...

wah.. hebat.. i tak berkesempatan lagi nk wat entry pasal ni.. good luck ye!! ;)

hanani said...

madammondoq> jom la sama2 buat. Kalau ada rezeki..leh jumpa nanti. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...