Nuffnang Ads

Monday, May 23, 2011

Relationship Skill

Dalam setiap perhubungan, kita mestilah ada cara macamana nak mengeratkan lagi perhubungan tu. Kalau masa nak bercinta dulu, mestilah ada yang usha-usha guna surat cinta, bagi bunga, bagi soklat atau macam-macam lagilah. Itu untuk golongan yang muda belia baru nak kenal erti cinta kan..

Tapi macamana pula dengan yang dah lama kahwin ni? Zaman sekarang ni kerap kali kita dengar pasangan muda dan yang berusia bercerai. Kenapa ni semua berlaku? Bukankah masa nak kahwin tu cinta bagai nak rak..suka sama suka? Apalah salahnya kalau gaduh sikit-sikit tu, kita jadikan sebagai rencah dalam alam rumahtangga ataupun perhubungan..

Jadi, apa kata kita baca dan fahami makna LOVE yang dinyatakan oleh Profesor Dr Muhaya dalam akaun twitter Prof Dr Muhaya nya. Aku pun tak lah pandai benar dalam relationship skill ni..


Untuk menjalinkan hubungan yang lebih ukhwah dan rapat..kita mestilah selalu menggunakan ungkapan LOVE. Selalu masa bercinta, kita mesti akan menyebut ungkapan "I Love you". Betul tak?

Apa kata kali ni kita gunakan ungkapan LOVE untuk lagi tambahkan kasih sayang kita..


                                                  L : Listen
                                       O : Overlook mistake
                                       V : Voice out appreciation
                                       E : Effort to make it work

Apa pendapat korang? Betul tak?Ataupun korang ada pendapat yang tersendiri..jomlah kongsi kat sini.
/bye





4 idea dari anda:

Ain Atika Zailani said...

ye betul tu setuju!!!

hanani said...

ain>betul kan?kalau hayati betul2, dan applykan..insyaAllah.. :)

Coretan anuar said...

Kena selalu bagi hadiah dan penghargaan kepada pasangan.. Barulah rumah tangga bahagia..

Entri Terkini Di Blog Saya:
Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda??
Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

hanani said...

anuar>itu untuk yang mampu dan tiada masalah kewangan. Kalau yang sebaliknya camne? Kenalah praktikkan ungkapan LOVE tuu.. Hadiah selalu, bengkok gak kan. :)TQ komen kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...