Nuffnang Ads

Monday, May 9, 2011

Trend terkini : Colour Block..Ada yang berani mencuba?

Hi,/hihi

Sekarang ni ramai designer yang apply kan colour block ataupun warna blok dalam rekaan diorang. Tapi, korang tau ke apa tu colour block ni?

Colour block ialah merupakan penggabungan dua atau tiga warna polos didalam satu-satu pakaian/rekaan. Warna yang biasanya digunakan seperti warna monotone, terang, gelap, kontra ataupun warna pastel. Bukan setakat pakaian sahaja yang menggunakan colour block ni. Kasut, tas tangan ataupun aksesori juga banyak yang menggunakan trend ini.

Jom kita tengok rekaan colour block ni..





 Gambar dari SINI.

 Gambar dari SINI.

 Gambar dari SINI.

 Gambar dari SINI.

Erra Fazira juga ada memakai rekaan colour block ni. Dimana, pereka pakaiannya Rizman Ruzaini pandai bermain dengan warna untuk menyuai padankan dengan Erra. Sangat cantik..

 Gambar dari ohBulan.com


Ada yang berani nak mencuba trend colour block ni? Kalau kena gayanya..memang cun lah.. Tapi, jangan banyak sangat warna yang digunakan. Jangan lebih dari 3 warna tau.. Kalau tak, lainlah jadinya nanti.. Hehehehe

Ada yang suka tak?

/bye


6 idea dari anda:

Peri PiA said...

cantik!!

leyzajamil said...

suke..suke..wpun plain color tp kalau pandai m'gayakanny mmg nmpak elegan & stylish.

hanani0210 said...

@Peri PiA
cantik kan.. :)

hanani0210 said...

@leyzajamil
aah,kena pandai mix n match kaler yang sesuai dengan kita. Jangan nanti jadi lampu trafik plak.. :)

Bella Enveeus said...

i suka colors mcm gini.. boleh membuat mood lebih ceria sepanjang hari..

hanani said...

@Bella Enveeus
yer,betul..tak de la pudar aje.. pakai baju terang2, hari tu mesti happy go lucky je. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...