Nuffnang Ads

Friday, June 17, 2011

Apa Rasa Ayam Penyet AP ni?

/hihi
2 hari lepas rasa macam teringin pula nak makan Ayam Penyet.. Kebetulan kat Giant Nilai dah buka, tapi tak pernah pun ada niat nak makan kat sini. Buatkan cerita, teringinlah pula. So, kesanalah kita untuk makan-makan. Masuk je, tak de la ramai sangat orang.. Masa kerja kan.. Orang tengah bekerja, kita dah habis kerja..Hehehe..

Pekerja kat Restoran Ayam Penyet AP ni lelaki semuanya.. Tak nampak lak yang pompuan. Nak order apa pun tak tahu. Pertama kali katanya kan.. Jadinya main belasah je lah order...


Nasi kukus; RM1.50


Ayam Penyet AP ; RM7.50. Ada tempe sepotong, tauhu sepotong. kubis ,
sayur kangkung, sambal yang sangat pedas, ayam crispy dan timun 3 keping.

Tak habis pun makan. Tak kena dengan selera tekak la.. Sambal nya sangatlah pedas. Tak menahan rasanya..

Total bil untuk seorang makan ialah RM12.40. Hahahaha.. mahal gak la . Mungkin ini yang pertama dan terakhir makan kat sini. Tak kena dengan tekak.. Nak rasa Ayam Penyet tempat lain lak. Ada member bagi cadangan kat Bangi Wangsolo.. katanya sedap.. Harus cuba ni. (Sebab pelik nape orang kata sedap sangat makan ayam penyet. Nak mencari kat mana lah yang sedap sangat tu.) Hehehehe

Korang rasa best ke makan Ayam Penyet? Kat mana tempat yang best? Nak sangat rasa..

/bye



10 idea dari anda:

KiD said...

kid ada makan2 family kat ayam penyet bangi dulu.. best cuma kid mmg tak makan sambal dia laa.. pedas.. errm.. daging penyet dengan lele penyet pun mantap!!
Fabulous Friday #1 | ShaKiddo

Anne Nurain said...

slm..
sy pnah mkn ayam penyet msa stdy kat kuching ja..
sna mmg sdap sgt2..
klu ada pluang p kching nnt, try la ayam penyet sna.. ^__^

hanani said...

kid> oic..tu pasal orang kata, ayam penyet ni..tang speselnya kat sambal dia.. Memang pedas sangat.. :)

hanani said...

anne> aah orang kata ayam penyet sarawak memang best.. :)

hanani said...

anne> aah orang kata ayam penyet sarawak memang best.. :)

KAMIHIDUP said...

kat tesco melaka pun ada, tapi tak pernah lagi try. :)

Nava.K said...

Looks delicious I must say and spicy too.

hanani said...

Kamihidup> oic tesco melaka?jauh la plak nk pi sana.. :)

hanani said...

nava k> sedap tapi pedas sangat.. :)

Anonymous said...

Saya makan kat Dapur Penyet Ampang mmg terbaik sambalnya. www.dapurpenyet.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...