Nuffnang Ads

Monday, June 6, 2011

Jom kenali Siti Soleha atau Nora Elena.. Bintang yang bakal bersinar? Rupanya Adik Sam Bunkface..

/hihi

Kredit gambar pada en. Google

Sejak drama Nora Elena mendapat tempat dihati ramai peminat drama tanahair.. Drama hits yang meletop-letop sekarang ni..membuatkan aku untuk mengenali pelakon utamanya dengan lebih dekat. Hehehe lawak je statement ni..

PROFIL: Siti Saleha Mohd Baharum
ASAL: England
KELUARGA: Anak ketiga dari 4 adik-beradik
T.LAHIR : 14 Mac 1990
UMUR: 21
KERJAYA: Pelakon
DRAMA: Habil Qabil, Awan Dania, 5 Jingga, Kasut Tumit Tinggi, Ustaz Amirul
IKLAN: Maxis, Follow Me, Pantene, F&N, Maggi, Gardenia, Celcom, Enchanteur.

Maklumat profil dari SINI.

Rupanya pelakon ni adalah adik kandung kepada Sam Bunkface..Baru ku tahu. Inipun dari Sumber Harian Kosmo.. Tak kenal Sam Bunkface? Haaa tengok gambar bawah ni. Dulu ada affair dengan Juliana Evans kan..( sekarang masih lagi ke??opss sori la tak tahu.. )


Kredit gambar pada en. Google



Pelakon yang berdarah kacukan.. So, beautiful kan. Kulit mulus macam telur dikupas.. Hehehe.. Mula-mula nampak wajah Siti Saleha ni di iklan Enchanteur. Sangatlah mula-mula ingat sape la awek cun ni.. Lepas tu, kuar la pula dia kat drama Ustaz Amirul di Slot Zehra TV3.. Terus terpikat. Alih-alih yang terbaru ni kluar pula dalam Drama Nora Elena.. Lagilah...


Wajah mulus yang sering muncul di kaca televisyen atau pun sebagai penghias iklan.. Senyumannya yang menawan tu, membuatkan ramai orang yang menonton tertarik untuk membeli barangan yang diiklankannya tu.


Katanya, selepas selesai pengambaran drama Nora Elena, dia ingin berehat dan memberikan tumpuan pada pelajarannya.. Dia masih belajar lagi ye..(Dalam bidang Komunikasi Media). Dan impiannya adalah untuk mengenggam segulung ijazah dan melanjutkan pelajarannya hingga ke Britain. Itulah impian pelakon muda yang sedang meningkat naik namanya ini..

Jom layan lagi gambar..





Kredit Gambar di SINI.

Walaupun sudah terlibat dalam dunia penyiaran sejak umur 13 tahun, Siti Saleha tidak pernah untuk mengejar glamour atau populariti. Sejak dua menjak ni aje..lepas drama Nora Elena ni..

Nak tahu kisah lanjut Siti Saleha? Jom klik SINI.

/bye



19 idea dari anda:

Taufan Bin Ribut said...

hahaha..kalu macam saleha lah ni jadu bini..kompom dah x cari lain..huhuhu..^_^


Entri terkini : tolong we,aku kene aniaya ngan blogger.

tujukan lagu ni untuk ibu (lagu untuk ibu)

shera haifa said...

Loll baru 21 tahun..

madammondoq said...

wah.. dengar kata citer ni best sangat.. nak try layan kat tontonlah nanti.. oo..rupanya adik sam ek die ni..tp mmg ada iras abg die..

hanani said...

Taufan>hehehe kalaulah kan. :)

hanani said...

shera> aah muda lagii.baru 21 tahun :)

hanani said...

madammondoq> aah best citer ni.. Layan kat tonton tengok straight tak benti best. :)

leyzajamil said...

cantik, admire kat senyuman manis dia.
jom kita join GA Edy : Jangan Main-Main!

Redbloodsnow said...

suka nah tgk dia dlm pic yg pakai kurung kuning ni....hehehe

azrijohan said...

cantek gila...x mcm sam.haha:D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sebab dia cantik dpt offer watak utama & senang popular tp kalau di lihat dr segi mutu lakonan dia memang masih byk kekurangan. Watak Nora Elana tu rasa agak berat & beliau belum berjaya sepenuhnya. Tp Lisa surihani dulu pun berlakon mcm tiang jugak tp makin hari makin ada peningkatan. so, maybe Siti ni pun nanti akan lebih mantap dlm lakonan

Dee said...

mmg sweetkan dia..dee pun tau dia adik sam..tp lainkan mukanya..hihihi..

hanani said...

leyza> aah sweet je senyuman dia. :)

hanani said...

redbloodsnow> aah cun je berbaju kuning.. :)

hanani said...

azrijohan>hehehe sam bukan cantik.. dia hensem, macho.. saleha ni cun. :)

hanani said...

azrijohan>hehehe sam bukan cantik.. dia hensem, macho.. saleha ni cun. :)

hanani said...

azrijohan>hehehe sam bukan cantik.. dia hensem, macho.. saleha ni cun. :)

hanani said...

thelekatlekit> yer, mungkin akan menjadi seorang pelakon yang berjaya nanti.. :)

hanani said...

dee> muka dia ada iras sikit2 kalo perati.. tang gigi still sama.. :)

VECASTS - LISTEN ONLINE RADIO WATCHING ONLINE TV said...

VEBCASTS - Listen web Radio Watching web TV, Tv Online. Watch Over 3000 Online TV Channels And 6500 Radio Stations Free For Around In The Wold clik to watching
 >CLIKC TO WATCHING<
Listen Hindi radio click ,watching live movie ,live international radio,indo radio.usa radio and more ,LIVE MOVIE ,LIVE SPOTS,LIVE HINDI RADIO ,MALAYSIA RADIO ONLINE,MALAYSIA TV ONLINE ,AND MORE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...