Nuffnang Ads

Monday, June 27, 2011

Minuman Bliss, Nestle dipanggil BILIS.. Baik untuk penghadaman..

/hihi


Baru-baru ni aku balik kampung sebab mak dengan ayah tak berapa sihat..yer lah kan makin meningkat umur.. macam-macam penyakitlah yang datang singgah..

Mak aku sakit bahagian perutnya..ala-ala cam gastrik gitu. Kalau salah makan sikit, mulalah angin hinggap dan perutnya memulas-mulas.. Sakitnya memang sape yang pernah laluinya je yang tahu.. Bila aku dok borak-borak dengan mak, ayah aku pun mencelahlah katanya nanti belikan mak air apa namanya tu.. BILIS, BILIS...yang untuk perut tu.. Wah..penangan iklan memang baiklah. Sampaikan orang tua pun boleh tau..Cuma sebutannya je la yang lain..Nasib baik aku ni cepat tangkap..Aku pun kata lah bukan BILIS..tapi BLISS.. hehehe..

Bila kat kampung, tu faham-faham je lah nak pergi kat pasaraya tak la jauh sangat. Tapi dah petang, malas lak nak ke Giant.. So, pergi yang dekat je lah..kat PETRONAS aje..memang ada jual. Tapi, harganya tak ingat betullah. Dijualnya sebotol tu RM4.50 untu saiz besar tu.. Jadinya aku ambil 2 aje lah.. Rasa strawberi dengan Buah-buahan tropika dan campuran..

Memula aku suh mak aku minum..dia macam takut-takut gak. Tapi lepas dah rasa, memang sedap. Siap cakap macam air carrot susu gitu.. Hehehehe, mula-mula suruh aku bawak balik satu botol. Tapi lepas dah minum..terus aku cakap tak pelah, simpan dalam peti ais je. Nanti mak minum lah.. Dia senyum je..

Apa kesannya pas dia minum? Mak aku kata, perutnya ok dan ada keluar angin gitu.. BLISS ni memang baiklah untuk penghadaman.. TERBAIK.. DISYORKAN BLISS, NESTLE..




Lagi satu yang best ialah Yogurt Tanpa Lemak (Fat Free) Nestle ni.. Memang baiklah.. Aku suka beli yang buah-buahan tropika dan campuran ni. Baik Untuk Penghadaman aku.. Hehehehe. Korang dah cuba?

P:S/ Korang dah sahut cabaran 14 hari NESTLE BLISS? Mak aku dah..hehehe
Baru-baru ni aku ke Giant untuk tambah stok BLISS kat rumah, ada 3 orang chinese aunty tengah belek-belek minuman BLISS NESTLE ni.. Jadinya aku mencelahlah nak ambil 2 botol..aku siap bagitau, yang buah tropika ni sedap.. Dia pun ambil 1 dengan perasa guava. Heheheh..Iklan ni memang main peranan lah pada pembeli..Makcik-makcik pun terpengaruh..

/bye



11 idea dari anda:

MrS. F!zA said...

kalo kat mydin rege rm3.50 ke cmtu lebih kurang tp tksmpai la rm4

belogkiter said...

always my favourite. nak diet lah kononnya ;)

KiD said...

kak.. kak.. ikan bilis nak 14 ekor!! :)
Walker untuk Anak Anda | Sweet Cherry Terbaik!!

KAMIHIDUP said...

kalau boleh KAMI nak buka je peti ais 3 tingkat, penuh dengan air ni. siapa nak bagi?

hanani said...

mrs fiza> oh murah tu..kalau kat giant RM3.99. Murah la kat mydin..nak g carik la.. :)

hanani said...

belogkiter>hehehe nak diet ek.. sama la kita.. :)

hanani said...

kid. wah wah nak ikan bilis 14 ekor? sikitnya..susah lak nak kira 14 ni.. :)

hanani said...

kami> wah, peti 3 tingkat penuh Bliss? kalo ada free saya pun nak gak.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

minum jugak tp jarang2.. setakat ni blm ada masalah penghadaman.

dya mohamad said...

serius ke jadi benda ni?

http://dyapunyabelog.blogspot.com/2011/06/perhatianaku-tak-rampas-kawan-kau.html

hanani said...

dya> alhamdulillah..ok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...