Nuffnang Ads

Thursday, June 2, 2011

TV Al-hijrah kini di saluran Astro 114. Kitab Cinta dan Cinderella Man the best.

/hihi


Lama juga menunggu saluran berbentuk keislaman macam ni. Setelah lama TV Alhijrah ni dilancarkan..tak pernah langsung aku dapat nengoknya. Mana taknya, gunakan Astro mana la nak dapat. Rumah orang tua aku kat kampung tu pun gunakan Astro..Mana la nak nolong ayah aku dok suh carikan saluran TV ni..Dia dok asik tanya je..macamana nak tengok..hehehe..kali ni dah boleh dah. Tekan je 114, dapatlah saluran TV ni. 



Kredit gambar di SINI.

Tadi, masa aku buka petang tadi, tertengoklah cerita korea kat TV Al-hijrah ni. Haa, maknanya bukan keseluruhannya islamik. Tapi cerita korea ni bagus juga untuk ditonton. Ada banyak pengajarannya. Dah jadi addicted pula aku ngan Cinderella Man ni. Kalau kat TV3, dah tersangkut dengan Nora Ellena.. Wah, sakan la masa cuti sekolah ni ngadap TV aje..(kertas exam bila nak abis tanda cam ni cikgu?hehehe)

Malam ni nak tengok pula cerita Kitab Cinta arahan Erma Fatima dan pelakon utamanya Fazura.. Masa iklan tu, nampak best. So, malam ni jam 8.30 malam kat 114 saluran Astro ye. Hehehe

Korang dah tengok belum saluran TV Al-Hijrah ni? best tau..
/bye

12 idea dari anda:

cik ungu said...

btoi2..best..rugi tak tengok..promote la pulak..tak sabar nak tengok cter kitab cinta..:)

hanani said...

aah kan. tak sabar nak tengok. Biasanya arahan Erma Fatima ni best :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jarang tgk tv & umah takde estero.. blk kg pun tgk estero rasa mcm membazir je byr tiap bulan. asyik ulang tayang cerita sama dr siang smpai malam.

hanani said...

the lekat lekit>hehehe, pasang astro n pun sebab nak tgk citer dgn gambar yang clear. Amik pakej biasa aje.. :)

darkbatman said...

ehhhhhhhh dh ade ker chanel ne?waaa best2..tq utk info..

hazman aka species1980 said...

channel nie baru update 1 jun aritu kan.....tapi still ade citer korea tu...hehehehe

kak ina kl said...

salam ziarah..
sekarang ni drama korea memang tengah meletup-letup kan.

psl camner nak dpt gi event tu..kena daftar jadi gplus bawah nuffnang, nanti baru dapat gi..

- zuriey - said...

baru tau kat ne saluran dia..ingat sume citer islamik je

hanani said...

darkbatman>aah baru je start 1 Jun. ok..u'r welkem.. :)

hanani said...

hazman>aah..still cerita korea ada. hehehe tu yg best :)

hanani said...

kakinakl>ye ke cam tu..tq bagitau kak. :)

hanani said...

zuriey> memang dia lebih pada islamik. Tapi ada gak citer lain.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...