Nuffnang Ads

Wednesday, June 1, 2011

Yati Ayam Percik, Bangi..

/hihi


Dah pernah makan di Restoran Yati Ayam Percik kat Bangi? Sape yang dah sampai sini, tahulah kan.. Yang tak tahu lagi..ni nak habaq mai.. Hehehe


Ini gara-gara akak aku nak merasa makanan kat sini lah.. So, suaminya pun layan kan aje..Ok aje. Tak de masalah pun. Ok, kita tengok interior design restoran ni.. Ok la, not bad. Ada satu kawasan tu, kita boleh bersila.. Pekerjanya pun orang tempatan. Aku suka pergi ke Bangi ni sebab majoriti kedai kat sini semuanya orang melayu.. Banyak pilihan yang boleh kita buat.

Sampai aje, kita pun belek-belek lah menu apa yang best untuk diorder.. Jadinya, si Ihsan jadi tukang tandakan pada borang order. Dia pun dah terer kalau bab-bab nak order makanan ni.. Pandai order budak kecik ni. Dan yang paling tak tahan..makanan yang dia pilih, memanglah mahal..hehehehe..

Makanan yang dipesan pun taklah lama sangat nak sampai. Ok, jom tengok menu kitorang..

 Nasi goreng. Harganya Rm3.30

 Nasi kerabu ayam percik. Set 1. Harganya RM8.90

 Nasi kerabu ikan keli percik. Set 3. Harganya RM7.90

Sekejapan je dah licin makanan nya..Hehehe..memang tengah lapar ni.


Tengok bil tu..hehehe..semuanya RM36.10. Hmm makanan kat sini, komen kitorang lah kan.. makanan nya sejuk belaka.. tak de rasa panas pun.. Tak best tau kalau  makan makanan yang sejuk-sejuk ni.. Masing-masing pakat inilah kali pertama dan terakhir datang sini.. Bukan tak sedap. Tapi sebab makanan sejuk sangat.. Lebih baik kitorang cuba makan tempat lain plak pas ni..

Kat mana tempat best nak makan area Bangi ni? Bagilah cadangan eh..
/bye


10 idea dari anda:

leyzajamil said...

itu lebih baik daripada menunggu lama makanan tak sampai2 nani..dah la tu caj mahal tak berbaloi dgn apa yang kita makan. sekali aje lah pegi situ (satu restoran di stulang laut jb)

nani dah baca ker? 2ribu suka kisah ROGOL

hanani said...

hehehe..memang banyak pengalaman makan kat luar ni kan. :)

n@m@n said...

ye ke sejuk?rasanya time kitorang pegi aritu ok je..

wadihana islamic kitchen best jugak..western food

Aqilah Nur said...

ok. mcm sedap. must go!

nadia ar-rumaisha said...

ohhh terliur...sbb hari ne pose, itu yg asyik terliur tgk makanan....

hanani said...

n@m@n>eh, ye ke? mungkin masa kitorang g, sejuk pula..hehehe. :)ok, pas ni try wadihana pula. :)

hanani said...

aqilah nur> makanan nya sedap.. :)

hanani said...

nadia>time puasa ni, memang terliur je tengok gambar makanan. :)

Anonymous said...

Dh pegi mkn kt yati aym percik bangi ptg tdi..indah khabar dr rupa..xsdap pun xmnarik lngsung aym perciknya..tp yg kt kb tue sdap pulak..pasni xberminat dh nk g yati aym percik bangi..nk cari tmpat lain pulak..kt kl nie bnyk sgt kdai mkn.. ;-)

Anonymous said...

dpn pkns bangi ade restoran asam pedas..bg aku itu yg terbaik..aku mkn patin tempoyak je kt situ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...