Nuffnang Ads

Thursday, July 21, 2011

Jom Makan-Makan di Bagan Lalang..

/hihi

Dah lama tak ke Bagan Lalang untuk operasi menambahkan berat badan.. Hehehehe.. Jadinya bila teringin nak makan, moh le kita.. Waktu yang paling sesuai untuk makan seafood kat Bagan Lalang ni ialah weekdays. Kalau pergi hari Sabtu atau Ahad...ramailah sangat orangnya dan nak menunggu dapat makan pun lama..

Apa ntah nama kedai yang selalu aku pergi ni.. Yang pasti, first kedai yang jumpa selepas masuk simpang. Berdepan dengan pantai..Angin sepoi-sepoi bahasa gitu.. hehehehe

Apa menu yang aku makan?Seperti biasa lah makan pun bukan tahap lapau dan nak mentekedarah.. Just saje-saje je.. Jadi pilih Sotong, Udang, Kerang dengan ikan untuk 2 orang je makan.. Kang ambil bebanyak, perutnya tak mampu nak menampung. Dah rugi...


Nasi lemak yang kurang rasa lemaknya.. Ok ok aje.. Sambalnya sangat pedas ye..


 Inilah makanan untuk seorang makan..Udang dengan sotong goreng tepung. 
Bukan tak boleh buat sendiri..tapi bila makan kat luar ni feel dia lain sikit..


 Makanan yang mesti dipesan. Kerang rebus.. Sedap dicecah dengan sambalnya.. 
Sambal lupa nak snap. Ikan bakar pun tak sempat snap gambar dah masuk selamat dalam perut.. Hehehe



P/S: Biasanya makan makanan macam ni tak selalu. Boleh dikira jaraknya.. Kira oklah..harganya cuma RM26.50 aje.Sangat puas hati sambil dapat hirup udara pantai. Korang pernah tak sampai Bagan Lalang? Apa makanan special yang korang selalu order?

/bye




5 idea dari anda:

KAMIHIDUP said...

sedapnya. :)

hanani said...

kami>sedappp :)

KiD said...

makan siakap tiga rasa laaaaa.. jenahak ke.. vhehhee

hanani said...

kid>siakap 3 eh.. hehehe :)

leeya abdul said...

wah! menarik tempat ni yea..boleh cuba untuk berbuka di sana kut..terimakasih dgn perkongsian ini.

kunjungi blog saya:
http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/07/aku-mahu-menjadi-ratu.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...