Nuffnang Ads

Friday, July 1, 2011

Pengaruh iklan sangat kuat. Hada Labo, Loreal, Aiken..Diriku telah terjebak..

/hihi

Kali ni nak cerita pasal iklan pula.. Semalam aku ke Guardian semata-mata nak meninjau-ninjau produk untuk kulit.. Dalam masa tu, teringat lak entri dari blog Redmummy (kuat pengaruh iklan dari blog redmummy ni. Patutlah advertiser suka dengan RM) pasal produk Hada Labo Moisturizing Lotion ni.. Lagipun, masa beli majalah INTREND bulan Jun yang lalu, dapat trial botol kecil, masa try guna.. rasa kulit halus dan licin aje. Tulah antara sebab aku terpengaruh dan terjebak.. Jadinya ingat macam nak pakai walaupun produk yang sedia ada kat rumah masih banyak lagi.. Hehehehe..inilah dia sikap tak elok yang nak kena buang ni..


Nampak pula Lifting and Firming Cream Hada Labo.. Packagingnya ada 2..Yang kat luar tu dalam bahasa Inggeris, dan yang asal dalam bahasa Jepun.. Susah gak kalau tak tau apa kandungan dalam produk tu kan.. Harganya dapat lah less 10%.. So ambil je lah nak try.. Kalau tak sesuai..memang alamatnya jadi koleksi je lah..tak pun akan diberi pada akak aku. Itu pun kalau dia nak lah.. Nak bagi kat anak buah..tak de lagi anak dara..semua yang besar-besar anak teruna je.. (macamlah ramai sangat anak buah aku ni..)


Lepas dah pusing tawaf kat Guardian, terpikat pula dengan warna merah menyala stretch mask Revitalift Loreal ni.. Nak try la pakai..selama ni tak pernah lagi guna yang siap cam ni. Selalu guna telur putih dengan tomato aje.. Sesekali nak try apa salahnya kan. Tapi yang asli tu sangat best. Tegang muka..


Last sekali aku rembat Aiken Intensive Care untuk kerekahan tumit. Aku dah la dok kat bilik berhawa dingin, dan berlantaikan simen yang keras..makanya jadilah keras bahagian tumit aku ni.. Nak trylah..katanya 3 hari dah nampak kesan baik.. Harganya pun murah aje..RM12 aje..

Hari eksperimen di Guardian dan berakhir, lepas ni nak buat ladies day shopping lak dengan my sister.. hehehe..Pompuan pompuan..tak leh nak dipisahkan dengan perkataan shopping dari bibir dan kesumat hati.. Hehehe

Korang ada tak terpengaruh dengan iklan gak?


P/S : Entri ni sepatutnya publish semalam. Sebab masalah blogger.com, aku tak dapat nak edit..So yang sempatnya hari ni lah..Sebab sibuk dengan MAJLIS PERASMIAN 1 MURID, 1 SUKAN.. Sekolah aku jadi tempat perasmian untuk peringkat Negeri Sembilan... Daya penarik untuk menarik pelajar ramai hadir, pemain-pemain bola sepak Negeri Sembilan akan datang esok.. dan tak lupa juga pasangan kembar Aidil Zafuan dan Zaquan Adha..(eh betul ke nama dia ni ek?kalo salah minta maap..)

/bye


2 idea dari anda:

EARNic said...

waaah! sakan shopping barang badan ye? hehe

madammondoq said...

sy ada try beli hado labo tu.. tp pakai sekali jek.. pastu dok tersadai dalam almari tu.. tak tahu nk bagi sapa.. nak jual lah... hehe..

GAMBAR PERKAHWINAN DAN RESEPSI TOMOK DAN AYU!! - http://bit.ly/m3TMRO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...