Nuffnang Ads

Monday, August 22, 2011

Pencarian Karpet Raya..

/hihi
Hujung minggu lepas, aku menemankan kakak ku mencari karpet raya.. hehehe, bukanlah sebenarnya pun. Saje nak membeli. Puas gak lah berjalan. Aku ada bagitau, pergi beli kat Nilai 3.. Tapi disebabkan malas nak jalan jejauh masa tengah cuaca panas ni..dia survey dan beli kat Putrajaya je.. Rumah dia kat Bangi.. Dia kata, semua kedai sama je..nak kena pandai tawar menawar..


Karpet ni macam lawa gak..tapi akak aku tak berapa suka..dia kata tak tercabut ke nanti.. hehehe..



Yang ni memang akak aku berkenan. Senang nak jaga, boleh lipat-lipat aje..cantik pun cantik gak.. Harganya RM450..  Tapi kalau memang betul-betul nak, dan pandai menawar..harga leh jatuh sampai RM350..



Tengok sessi tawar menawar dengan mamat Pakistan ni.. Lain yang tanya..lain yang keluar dari mulut dia.. hehehe..layan aje lah..



Dalam banyak-banyak karpet dalam ni..dapatlah rembat satu.. Jadilah..



Dah penat-penat memilih..duduk lak kat buaian ni. Pakistan mari..Cantik kan kalau letak kat hall rumah. Kalau rumah besar suai la kot.. harganya RM3500 cam tu rasanya.. Siap mamat tu bagitau boleh bayar ansuran 3 kali.. waaahhhh..



P/S: Macamana persiapan Hari Raya korang? Aku biasa-biasa aje. Beli mana yang lebih memerlukan aje..

/bye







2 idea dari anda:

Cinoi Lavigne said...

Belom shopping apa algi. Baru sehelai baju kurung. betol2 xda masa.

Anyway hai, its my 1st time here ;)

hanani said...

cinoi>hai,Tq sudi jengah blog saya ni.. tak pe.masih ada masa lagi nak shopping.. salam kenal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...