Nuffnang Ads

Tuesday, November 1, 2011

Let's Service Our Car.. Moving Forward..






Siapa ada kereta? Bukan kereta mainan yer.. Jadinya bila bab-bab dah tiba masa nak kena servis ni..memang lah satu perkara yang arggghhhh malasnya nak pergi.. Sebab utama aku malas nak hantar kereta ni sebab nak kena tunggu lama sangat.. Setakat ni belum lagilah aku tinggalkan kereta dan pergi berpoya-poya diluar sana. Walau macamana bosan pun..aku akan tunggu kat pusat servis kereta tu gak.


Sekarang ni pun...kebanyakan pusat servis kereta dah sediakan macam-macam kemudahan untuk hilangkan kebosanan pengguna mereka..




Ok..ok. Kalau nak datang servis..buat appointment dulu ye. Tak de dilayannya main terjah-terjah ni. First thing yang kita kena buat ialah..dengar dari staf kat sana..apa yang perlu dan apa yang kita nak dia buat. Untuk kes aku ni dah kena buat major servis la kot. Dah 80 000 KM.. Tapi kalau buat semua..mana  lak aku nak korek duit ni.. so main pilih-pilih la mana yang penting dulu..Hehehehe budget burstttt maaaa...




Ok,dah siap godek-godek dan setuju apa yang patut..kereta pun diservis lah.. Kereta ni pun nak kena jaga sangat-sangat tau. Kang meragam kang susah la pula.. Ok, jom pekena coffee and tea sambil membaca majalah female dengan Eh sebanyak 6 buah. Sampai nak dekat 3 jam juga menunggu kat sini..Inilah part yang paling aku tak suka..




Haaa siap la duit membayarnya.. Lepas ni tekan minyak pun best aje ye.. tak terasa la drive laju ke slow pas ni.. hehehehe jangan surat cinta sampai dah la..




Thank You..have a pleasant drive..hehehehe


P/S: Korang suka servis kereta kat bengkel mekanik biasa atau pun pusat servis yang sepatutnya? Bagi aku, kalau dah habis tempoh warranty pun..aku akan tetap setia dengan pusat servis kereta.. Korang camna?




5 idea dari anda:

ReeNaJoE said...

sy guna pusat service biasa jek after warranty tamat tempoh..menggigil2 nak kuar $$ if guna naza service yg sgt mencekik tuh hehehe..btw kete ok je even dekt 5thn guna pusat service luar..xpernah meragam..alhamdulillah..if guna pusat servis luar, kena ingat n catat sendiri bile next service (byr pun lebih murah) n if guna pusat service yg sepatutnya, dorg yg akan do it 4 u so u wont have 2 concern sgt(expensive-at least 4 me). so ada pro cons la kat ctu la...kalau ada $$ lebih, ok jek but if x bengkel luar jelah

Mymie Sein said...

my personal opinion la kan dear, i lagi prefer go workshop bese je..sebab lagi murah..

hanani said...

reenajoe> oh dear,tq bagi pendapat n komen kat sini. Really membantu gak.. Ok, pas ni boleh pk kan servis kat luar pula.. TQ :)

hanani said...

mymie>yer la..buat kat luar lagi murah kan.. :)

ReeNaJoE said...

hanani-gi luar je babe...beza byk, $$ lebih leh simpan hehehe but find workshop dat can be trusted..my suggestion bring along s/one yg tau bout car..if x nanti kena kelentong...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...