Nuffnang Ads

Monday, December 19, 2011

Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011


Ok,sebelum ni ada entri mengenai Marriot Hotel Putrajaya #NAPBAS 2011 kan? 




Apa tu NAPBAS?Kalau korang blogger Nuffnang mesti tahu pasal ni. NAPBAS ialah singkatan pada Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards. Rasa teruja pula bila dapat invitation dari Nuffnang. Yer la kan, dalam beratus ribu blogger Nuffnang, hanya 250 orang sahaja yang terpilih dari blogger Malaysia dan lagi 250 lagi dari Asia Pasifik dan salah satunya ialah aku yang mana setiap blogger yang ingin ke NAPBAS 2011 dikehendaki menulis satu entri mengenai Nuffnang Blog Award, Here I Come.Tak sangka aku dapat dan yahoo memang best.. Maunya best, tambah tambah lagi kenalan aku selepas malam tu. Seronok dan bersemangat nak berblogging..


Pic taken from facebook Nuffnang


Inilah penampilanku pada malam tu. Simple je kan. Aku ni dah le tak reti nak berfesyen,bersolek-solek bagai. Ingatkan nak je pergi mana-mana booth makeup kat mall. Tapi, disebabkan kekangan..makanya tak dapek la nak bersolek-solek cun cun macam bloggers lain. Aku, sempoi aje.. Tak pelah, ini grand event dengan Nuffnang yang pertama dan merupakan event ketiga aku selepas event Lancome dengan screening Transformers 3 . Kalau ada rezeki lagi..mungkin ada la pengalaman pas ni kan.


Baju yang aku pakai tu pun aku beli kat kedai makcik aku je.Tapi nasib baik ada gak blink blink. Hanya pakai kaftan dress saje. Rasanya makcik aku beli kat Vietnam kot. Dah tak sempat nak cari kat tempat lain dah. Payah gak nak carik baju ek. Aku rasa majoriti yang pergi NAPBAS tu tempah kat tailor lah baju diorang. Rasa-rasa aku la..




Ok memula kena daftar dulu lah yek. Ha, gambar ni dapat dari facebook Nuffnang. Tak sangka pula aku yang masa pendaftaran ni, photographer snap my i/c. hehehe.. Nampak buku tu?kat situ ada dah dilekatkan nombor meja ye..Meja aku nombor 31.


Ok, satu meja ada 10 blogger. Tapi ada satu kerusi kosong. Dah duduk satu meja tu, haruslah kenal kenal dan tukar-tukar url blog,twitter gitu. Barulah namanya blogger. Harus ramah pengguna gitu.. hahahaha. Salam perkenalan dari saya yek. Nanti keep in touch k. Sape yang semeja dengan aku?Ok..

2.Nadiah (Under age ni..student form 4 gitu.hehehe jangan marah ye dik)
3.Inzz
5.Sha

Lagi sorang tu tak perasan lak nama dia. So sorry..sesape yang satu meja dengan aku meh tolong ingatkan aku kat komen ni dan tolong tinggalkan url link blog korang eh..Rasanya Inzz je yang tak tau nama blog dia.


Ok, jom jamu mata dengan gambar-gambar dari kamera kecik aku ni. Tapi terkilan gak..ada gambar yang bergegaran..Ini lagi membuatkan perasaan aku membuak-buak nak menyambor kamera DSLR.. huhu


Aku tempekkan kat sini blogger yang sama  meja dengan aku dulu yek..banyak sangat gambar lah..ok, jom layan..

me and alyza fisol.Gambar dari kamera alyza.


 reene,me and kathyjem.
Serius aku tenggelam dengan kecantikan n ketinggian diorang. hehehe


 me n Sha


yang ni special sikit..Adik blogger yang cute, nadiah. Manja je suara dia..


Ini je yang sempat aku amik untuk rakan blogger semejaku.. Salam perkenalan semua. Ok, kalau korang nak terjah..aku dah letak link siap-siap kat nama diorang. leh la terjah yer..


Ok, sambung next entri pula pas ni.. karang bosan lak nengok gambar je, panjang berjela-jela. Nak loading pun lambat nanti. K, bye..



8 idea dari anda:

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Salam!
I ada perasan u masa malam tu, but u bz ngan kelompok2 wanita gojes, heheheh~

Salam perkenalan dari jurugambo Shah Alam, shahroll =D

hanani said...

shahrul> salam kenal..masa ni la nak kenal live bloggers..sape aje :)

kathy jem said...

eh muke kte pon ada..hehehe tq... ;D

hanani said...

kathy>of cos la ada.satu meja kan. :)

KiD said...

memang meriah kan? untung laaaa.. :)
dulu pun sempai hye kat dalam panggung transformers 3 je kan?

NadyaBubble said...

amboi, taulah kite underage... kelakor lah caption gambar nad tu. mane ade manje -.-' hehehe,

ReeneeRaaid said...

hanani pon apa kurangnya... semua orang chantek malam tu

the::bored::sha said...

hai nani thanks sbb tlg snap gamba berdua..camera hp sha buat hal plak mlm tu dgn batt yg kong..kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...