Nuffnang Ads

Tuesday, May 31, 2011

Gambar Perkahwinan Salih Yaacob dan Emi

/hihi
Selamat Pengantin Baru...Berseri-seri muka Salih Yaacob..

Pada 30 Mei 2011, selamat sudah Salih Yaacob disatukan dengan Emi atau nama sebenarnya Samihah Bt Sheikh Ali. ( Nama isterinya ni sama la pula dengan nama mak aku.Tak sangka juga..nama mak aku ni glemer. Macam nama Misha Omar gak. Samihah Aishah) . Tadi masa sibuk membeli barang dapur kat mini market, ternampak pula paper Metro dengan Kosmo dengan gambar kahwin Salih Yaacob ni. 

Jom tengok..














Walaupun beristeri 4, Salih Yaacob tetap berlaku adil. Dengarnya mereka akan berbulan madu ke China dengan seluruh anggota keluarganya. Dan, rumah baru juga akan diberi kepada ketiga-tiga isterinya yang terdahulu serta akan berdekatan antara satu sama lain.. Tak salah pun dia mencukupkan kuotanya..dia mampu untuk mempunyai keluarga yang besar. Walaupun umur dah 50 tahun, tapi gayanya memang nampak muda dari usianya..Semoga perkahwinan ini akan berkekalan ke akhir hayat..

Kredit picture pada en. Google..
/bye

Clinique..bukan klinik tau..

/hihi
Ahad hari tu, temankan my sis beli baju anaknya di Sogo..Ada sale untuk bahagian kanak-kanak. Tapi aku tak sangguplah nak masuk kat dalam tu. Ramai sangat orang.. So, aku ronda-ronda kawasan sekitarnya aje.


So,aku pergi kat kaunter Clinique dan disebabkan staffnya sangat peramah dan baik aje..so, tanyalah macam-macam. Ikutkan katanya, kalau kita jumpa dengan doktor pakar mengenai masalah kulit, doktor tu akan suggestkan kita gunakan Clinique. Betul ke eh? Aku pun tak tau..Mungkin la kot.

Sempatlah snap beberapa gambar. My sis pun minat nak beli BB Cream dan juga untuk liftingkan kulit muka..BB Cream Clinique cuma berharga RM105 aje.


 Starter set ni berharga RM250 aje. Ok la kan.. Harga sangat berpatutan..

Dalam set ni ada BB Cream. Kalau beli tu aje, Harganya RM105. Tapi kalau beli yang dah siap set ni, harganya RM297. Berbaloi la juga.. Banyak barang dalam set ni.


Majoriti kaunter kecantikan kat Sogo ni, ada buatkan promosi set macam ni. Biasanya waktu krismas lah yang paling meriah..harganya pun lagi elok kalau beli set..

(**Niat dihati nak try Hada Labo la pas ni..Hehehehe). Produk Clinique ni..my sis suka pakai..
/bye


Layan Hati dengan Pizza Hut..

/hihi
Hati yang frust dan sangatlah geram membuatkan aku melayan Pizza Hut sesorang lepas habis waktu kerja..Ini gara-gara Entri Ini.. Mula-mula tu tak tau la apa yang nak dingap.. Nasib baiklah staff Pizza Hut ni sanggup melayan segala pertanyaan aku. Last-last decide makan ni..

Tengok balik gambar ni buat tak tahan lah.. Nak makan lagi..(Uish..macamana la berat badan tak naik.Hehehe)


Air bergas tu, memang tak usik pun. Tapi sebab dah kira 1 set..jadinya ambil je lah. Tapi tak leh telanlah air macam ni..

Lama juga la melayan perasaan dalam Pizza Hut ni. Nasib tak ramai orang.. So, ok ok je lah..Kalau ginilah gamaknya orang layan hati yang tengah geram..memang susahlah nak jaga badan. Asal susah hati je makan..Hmmm

Korang kalau susah hati, apa korang buat selain dari berdoa padaNya? Bagilah cadangan..
/bye


Monday, May 30, 2011

Lambakan Gambar Bertahun-tahun..

/hihi


Gambar yang ada disimpan bertahun-tahun..Memula simpan je elok-elok dalam CD..tapi bila nak recall balik sesuatu peristiwa tu..payahlah pulak. Takkan nak On PC/ laptop kalau nak tengok gambar kan.. So, decide untuk cuci lah segala macam gambar yang bersimpan rapi tuu.. Itu pun ada lagi yang ntah dimana letaknya.. Uisshh payah la kan.. Sayang kalau tak disimpan. Mana nak dapat lagi gambar kenangan. Masa tak dapat dipatah balik.. 

Bila dah siap cuci tu, rasa puas dapat tengok.. Hehehe senyum sesorang tengok gambar kenangan tu. Teringat la kenangan manis masa belaja di maktab dulu.. Lama dah tak jumpa kengkawan seperguruan. Masing-masing dah dok jejauh. Payah la nak jumpa.

Harga sekeping untuk saiz 4R ialah RM0.38 sen. Murah ke mahal ye? Korang suka cuci gambar atau simpan gambar je? Yang mana satu pilihan korang ye?
/bye


Friday, May 27, 2011

Snowflake Wonders Tupperware Hot Sales..

/hihi


Mencari ini...tapi semua stokis Tupperware dah tak de stok!!! Kena tunggu minggu depan. 
Kena cepat ni..

Korang dah dapatkan ke hot item dari Tupperware ni??Jelesnya..

/bye

Tunaikan Umrah dengan Andalusia Travel & Tours..

/hihi


Semalam, mak, makcik dan sepupuku anak beranak menunaikan umrah dengan pakej Andalusia. Diorang bertolak dar Johor jam 9.45 pagi. Sampai di KLIA jam 12 tengahari..Masa tu, dah ramai dah yang sampai kat sana. Diorang semua gunakan pakej umrah Andalusia. Naik Saudi Airlines dan akan terus ke Makkah..So, kena niat ihram la..Siap pakai kain ihram..

Ok, citer pasal aku nak ke KLIA pula..Bila sampai KLIA..nak cari parking pula. Bila drive sesorang ni..cuak juga. Yerla, tempat yang bukan makanan kita ni..memang cuak la. Masuk parking bangunan B.. Nak senang, parking kat B-2.. Terus sampai kat aras food court KLIA. Tapi sebab kawasan situ memang hot stuff..maka, tak delah kosongnya. Jadinya, takkan le nak tunggu lelama kat situ. My sis dah lama sampai kat KLIA. Dia naik ERL..6 minit je dari Putrajaya. So, turunlah ke aras 1..First thing untuk mengelakkan lupa kat mana parking keter..snap le dulu gambarnya..


Bila tiba kat sana, kena la check in kat Aras 5, M14..Ramai dah yang sampai. Group aku ni antara yang terlewat sikit la..tapi masih sempat lagi..Cuba tengok..kemain banyak lagi beg-begnya..Besar-besar gaban lak tu.


Bila semua urusan dah settle..ada sikit taklimat dari pihak Andalusia..Macam-macam la yang dipesan...siap buat lawak jenaka lagi. Ok la..



Last, sebelum diorang semua masuk dalam dan cek dari pihak kastam..kita bergambar dulu..Ini antara yang pergi dan meneman..Kumpulan ni seramai 10 orang.. Rasanya antara kumpulan yang teramai la..Ada tu yang pergi tunaikan umrah,sesorang je..perempuan lak tu..Jadinya pihak Andalusia siap-siap bagikan mahram..


Doakanlah mereka semua selamat sampai dan tunaikan umrah dengan sebaiknya..Amin..

Untuk melihat pakej umrah , ziarah dan haji dengan Andalusia Travel..jomlah klik SINI.

/bye

Thursday, May 26, 2011

Mood Sedih dan Kecewa..MANUSIA MUDAH LUPA..

/shock /XD

Sedihnya..Kenapalah, niat aku tak tertunai? Satu penyeksaan dibuatnya. Kenapalah mereka ni semua tak faham? Tak de hati dan perasaan ke? Yerlah, anda kan orang yang berpangkat..dan kuasa semua pada anda. Tidak mengapa..itu semua didunia. Kalau diSANA nanti, semua umat Nabi Adam adalah sama rata..tidak ada darjat dan kuasa yang membezakan.

Andai ada anak atau saudara anda yang mengalami masalah sepertiku ini,pandai pula mencari kabel dan kaki kaki yang boleh menolong. Aku insan biasa yang tiada talian saudara dengan perdana menteri, menteri, pengarah atau yang seangkatan dengannya tidak kau hiraukan. Tahu tak..kau dah kecewakan aku.. Hanya manis dibibir seperti menanam tebu dipingir tebing.. Aku kau guna-gunakan.. Hmmm nasib apakah ini?

Satu penindasan yang telah kau lakukan. Hidup ini umpama roda..Yer..hari ni kau lakukan pada aku dan rakan-rakan senasib dengan ku.. Mungkin satu hari kelak,ianya akan terkena pada keluarga anda pula..Ingatlah, Langit tidak selalunya cerah.. 

Sekiranya kau ingat janji yang kau taburkan.. Hati kau ada rasa bersalah pada diriku..Ingatlah,kekecewaan hati aku ini. Bukan satu yang mudah untuk dilupakan. Aku ingat sampai bila-bila..Apa yang keluar dari mulut manis yang seperti dihurung semut tu. Cakap bagai nak gah..tapi apa tindakan kau? Kau lupa ke????? 

Jangan buat alasan.. Segala jalan penyelesaian telah aku tunjukkan. Segalanya telah aku laporkan.. Kau ni buta ke? Kau ni tak de hati ke? Memang ketidakpuasan hati aku ni melampau-lampau hingga saat ini.. Kau ingat aku ni apa? Aku ni ada hati kau tau tak....Aku kesini, bukan aku minta..kau yang membuat paksaan bersurat pada ku dengan janji manis kau. Inilah manusia..mudah lupa. Bukan setakat melayu mudah lupa aje..tapi MANUSIA MUDAH LUPA.. Dapat menutup kesusahannya..menyenangkan tengkuknya dengan kepayahan dan kesusahan orang lain.. Ingatlah manusia..

Macamanalah nak redhakan kekecewaan aku ni? Ini kalau pergi shopping mall...mau aku shopping sakan ni. Masa tu jelah, ingatan dan hati ni leka dari berita keciwa ini..

/bye


Wednesday, May 25, 2011

"Our World, Their War"

/hihi
Masa zaman kanak-kanak dulu tahun 80-an dengan 90-an..kartun transformers ni memang sangat famous..Walaupun aku ni kanak-kanak pompuan masa tu..tapi minat juga dengan transformers ni..Kan ada lagu dia dulu..Memang siap hafal la..tapi sekarang ni ntah la tak ingat. Suka tengok, sebab boleh bertukar bentuk untuk membanteras kejahatan. Hehehehe..Kalau zaman sekarang ni kartun apa yang famous? 


Masa tengok iklan Transformers 3 : Dark of The Moon ni, terus tergerak hati nak buat entri pasal movie ni. 

Synopsis
The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft hidden on the Moon, and race against the Decepticons to reach it and learn its secrets, which could turn the tide in the Transformers’ final battle.

Aku telah memilih option A iaitu :

Tell us how you would protect the world from the Decepticons, and which Autobots character you would like to transform into to protect the world.





Macamana aku nak menjaga dunia dari serangan Decepticons ni?



Dengan bantuan autobots-autobots yang lain seperti Bumblebee, Ironhead, Sideswipe, Mirage, Sentinel Prime, Wheelack, Prawl, Ultra magnus, Sideswap, Gears, Grapple, Swerve dan yang lain-lain akan dapat saling bantu membantu menjaga keamanan dunia. Setiap autobots ini mempunyai kelebihan masing-masing dan ini menjadi kekuatannya.





Autobots character yang saya pilih ialah BUMBLEBEE. Kenapa?


Bumblebee adalah autobots yang sangat menarik. Dengan ciri warna kuning dan menggunakan kenderaan kereta Camaro nya menyerlahkan lagi kehebatannya. Walaupun kecil dan autobot yang antara termuda, Bumblebee merupakan autobots yang terhandal dan sering menemani ketua autobots iaitu Optimus Prime. 


Bumblebee dengan saiz yang kecil dan sporty mempunyai kelajuan yang laju iaitu 250km/j dan dengan kelebihannya itu, dia dapat membantu membanteras kejahatan dengan lebih pantas dan efisyen. Bak kata pepatah..kecil-kecil cili padi. Walaupun kecil,tetapi berisi.


Kelebihan pada saiz Bumblebee yang kecil cute dan sporty tu, memudahkannya untuk bergerak dan kalau nak parking..tak jadi satu masalah padanya. 


Dengan slogan Kecil, Padat, Sinar, Sporty dan Ringkas membanteras kejahatan..Itulah Bumblebee..


Berminat untuk join contest ni? Bolehlah klik pada facebook The Ultimate Movie Card. Berminat nak menang hadiah Panasonic Viera Plasma TVs? Bolehlah klik pada link GSC-EON Bank Credit Card contests.

Jomlah kita tengok trailer Transformers 3 : Dark of The Moon..


Nuffnang Premiere Screening – Transformers 3: Dark of the Moon

Date: 29 June 2011 (Wednesday)
Time: 9.00 pm
Venue: GSC Mid Valley

/bye


Tuesday, May 24, 2011

Irma Hasmie Model Tudung D'Haja.. Jom Tengok Keluaran Terbaru Butik D'Haja....

/hihi
Ada tak yang minat dengan tudung D'Haja? Kali ni keluarannya memang sangat cantik..Rasanya macam petang ni nak pergi butik d'Haja di Plaza Seremban je..Tak tahan tengok kecantikan tudungnya serta yang paling penting harganya sangat murah berbanding tudung yang lain. 

Tapi..opssss jangan lah melatah. Walaupun harganya murah..tapi kualiti jahitannya sangat dijaga oleh pemilik butik ni. Kalau tak, masakan model terbarunya pelakon Irma Hasmie sanggup jadi modelnya..Cantik je dia pakai tudung d'Haja ni..

Jom tengok keluaran bulan Jun 2011 dari butik d'Haja..






Cantik tak? Cantik kan.. Pelakon Irma Hasmie pun cantik sangat bertudung sekarang ni..Yang penting tudung d'Haja ni semua tak sampai mencecah harga RM100 pun..Sangat berpatutan. Sebelum ni pun, aku ada blogkan pasal butik d'Haja ni. Siapa nak tahu lebih lanjut bolehlah klik kat SINI.

Gambar-gambar kat atas ni, semuanya aku ambil di facebook D'Haja Boutique's. Siapa yang berminat nak tengok apa yang terbaru dan berita-berita sales dari d'Haja..bolehlah pergi kat SINI.

Ada yang nak?Jomlah join my club..Hehehe..

/bye

Monday, May 23, 2011

Relationship Skill

Dalam setiap perhubungan, kita mestilah ada cara macamana nak mengeratkan lagi perhubungan tu. Kalau masa nak bercinta dulu, mestilah ada yang usha-usha guna surat cinta, bagi bunga, bagi soklat atau macam-macam lagilah. Itu untuk golongan yang muda belia baru nak kenal erti cinta kan..

Tapi macamana pula dengan yang dah lama kahwin ni? Zaman sekarang ni kerap kali kita dengar pasangan muda dan yang berusia bercerai. Kenapa ni semua berlaku? Bukankah masa nak kahwin tu cinta bagai nak rak..suka sama suka? Apalah salahnya kalau gaduh sikit-sikit tu, kita jadikan sebagai rencah dalam alam rumahtangga ataupun perhubungan..

Jadi, apa kata kita baca dan fahami makna LOVE yang dinyatakan oleh Profesor Dr Muhaya dalam akaun twitter Prof Dr Muhaya nya. Aku pun tak lah pandai benar dalam relationship skill ni..


Untuk menjalinkan hubungan yang lebih ukhwah dan rapat..kita mestilah selalu menggunakan ungkapan LOVE. Selalu masa bercinta, kita mesti akan menyebut ungkapan "I Love you". Betul tak?

Apa kata kali ni kita gunakan ungkapan LOVE untuk lagi tambahkan kasih sayang kita..


                                                  L : Listen
                                       O : Overlook mistake
                                       V : Voice out appreciation
                                       E : Effort to make it work

Apa pendapat korang? Betul tak?Ataupun korang ada pendapat yang tersendiri..jomlah kongsi kat sini.
/bye





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...