Nuffnang Ads

Monday, January 9, 2012

Koleksi Majalah yang Menimbun.Nak jual..


Operasi mengemas rumah membuatkan aku pening memikirkan mana la aku nak simpan majalah yang dok tetiap bulan aku beli.. Dalam nak menunggu rumah aku siap dan nak masuk pindah rumah baru..meh la simpan dan susun majalah-majalah ni. Sebelum sessi persekolahan 2012 bermula..aku pun buat operasi menyusun kembali segala barang dalam rumah aku.


Niat dalam hati ada juga nak menjualnya. Tapi sayang la pula kan. Ada banyak info dalam setiap keluaran majalah yang dibeli. Kalau jual kat tokei surat khabar lama..dikira timbang aje. Sangat tak berbaloi.. haaa tengoklah betapa banyaknya majalah aku ni..


Ada yang siap ikat-ikat gitu. Tak mo ada yang usik lagi..kang bersepah balik umah aku.


 Himpunan Majalah Harmoni


Majalah InTrend


 Ini koleksi lengkap InTrend untuk tahun 2011


 Yang ini campuran majalah caca marba. Mana yang best cerita dalam tu..aku beli lah. 
Tak la tetiap bulan aku beli.


Antara majalah Wanita.


Kalau ikutkan memang tetiap bulan aku spend duit untuk dapatkan koleksi majalah aku. Untuk tahun 2012 ni, aku akan beli majalah SOLUSI, InTrend, Majalah PC, WANITA dan SAJI. Wanita dan Saji tu dah tentulah akan terletak kat rumah mak aku. Kat rumah mak aku lagi lah banyak majalah yang tersimpan kat rak. Hahahaha. Kang kalau tak beli macam rasa tak best pula..


Jadinya, aku yang mengalami masalah mana nak simpan semuanya ni? Hmm... kalau ikutkan schedule,rumah aku siap tahun ni. Jadinya sekarang dah boleh survey nak buat kabinet..Wahhhh suka suka..Boleh letak koleksi majalah aku dengan koleksi Tupperware aku yang banyak tuuuu...Pengsan la aku nak pindah nanti nak mengangkut banyak barang niiii....


Menarik gak rak buku ni kan..





7 idea dari anda:

madammondoq said...

zaman belajo dulu pun banyak giler majalah i.. now mana ntah pergi semua.. dah terbuang kot..

lov_note said...

woahhhh mmg byk koleksi majalah2 ni..nk jual ke? ermm sygnyer..

tp kalo x mslh tmpt plak kan..hehe

encik Cool said...

simpan jea..mana tau 100 tahun akan datang nilai majalah tu mencecah jutaan ringgit..

Anonymous said...

Salam, sy nk tny ada majalah mingguan wanita bln februari, cover adi putra & wife x? Kalo ada sy nk beli sgt2.. Pls pm sy, pinkybabyz@ yahoo.com..

Syukhairey said...

salam...

ada majalah HARMONI cover farid kamil & diana daniel kahwin tak? kalau ada sy nak beli. blh email sy, syukhairey@gmail.com

Zai Misnon said...

Ade majalah nona mac 2005, cover Nurfarahin Jamsari x?
Lame dok cari..
Email sy : Zmisnon@gmail.com
Tq

Zai Misnon said...

Ade majalah nona mac 2005, cover Nurfarahin Jamsari x?
Lame dok cari..
Email sy : Zmisnon@gmail.com
Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...