Nuffnang Ads

Thursday, February 16, 2012

Apam Love..


Wahhhh nama Apam Love tuuu.. Sebenarnya kali ni nak cerita pasal kuih apam. Tapi sebab  tak tau namanya, jadi aku letaklah nama apam love. Sebab kuih ni berbentuk love. First time aku nampak kuih ni kat kantin sekolah, terus macam eh..nak try lah. Bila dah try makan, memang berulang-ulang aku membelinya. Sebabkan harganya ok la kan, 3 biji ni RM1 aje..so, cukuplah untuk aku makan.




Selalunya ada 2 jenis perisa apam ni. Yang warna hijau tu, intinya kelapa. Yang biru tu pula  inti kacang. Ada sekali tu aku beli, intinya coklat.. Memang sedaplah.. Tapi masalahnya, kat kedai luar tak de pula aku jumpa kuih apam ni. Biasanyakan, aku selalu dengar dan makan apam polkadot yang memang famous tu..Maknanya, kalau nak beli apam love ni dalam kuantiti yang banyak..kena tempah la. Tak pun, belajar buat sendiri. Lagi jimat ye tak? Hahahaha.. 


Korang pernah makan kuih apam macam kat atas ni?



4 idea dari anda:

Fa-zlyn said...

comelnya apam ni. biasa tengok yg pokka dot jer

hanani said...

Fa-zlyn>tu la pasal.Jarang jumpa kat kedai.. Tu yg jadi feveret tu :)

Zarul Umbrella said...

mcm2 rupa dn bentuk yer

KiD said...

waaaaahhh.. first time nampak bentuk nih.. hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...