Nuffnang Ads

Friday, June 15, 2012

Bila kelewatan...




Apa yang dirancang,tidak semestinya akan 100% sama seperti yang diinginkan. Manusia hanya merancang...Allah S.W.T yang menentukannya. OK..hari ni aku terjaga lewat dari selalunya..fuhhh kelang kelibut aku dibuatnya. Serba tak kena jadinya.

Bila keluar lewat je sikit,timing dah lari..hati berdebar-debar.. Kawasan rumah aku ni pepagi memang sibuk..Masa ni lah pula lori treler nak keluar jalan.Bas sekolah yang semput, motorsikal yang berderet-deret..Kalau laju tak pe la jugak..ini,hmmm sabar aje la. Memang teruji kesabaranku pagi ni. Jalan nak masuk ke highway pula tu baru pagi ni terasa banyak la pula traffic lightnya..Hijau nya kejap..Merahnya lamaaanya la pula. Lepas je pondok tol..berdesup aku tekan minyak.Tawakal aje lah pepagi ni.Main tekan sampai 140km/jam. First time ni aku drive macam orang tak betul. Tapi masih lagi ingatkan minda supaya tak keterlaluan. Takut yang dikejar tak sempat..benda lain pula yang mendatang..

Sepanjang aku bekerja..(3 tahun jadi GSTT, 6 tahun jadi cikgu) Kira nya nilah yang pertama kali punch card aku ada kaler merah.. Tak boleh lak terima keadaan.huhuhu.. Tak suka tengok kad aku tu. Rasa macam pelik je. Kenapa datang je yang ada kaler eh?Balik lambat bagi la kaler lain plak.Barulah menarik kan..Kalau la aku system/software engineer(ikut course masa belajar dulu)..memang aku akan buat sistem punch card kaler kaler.hehehehe...(tak leh terima lagi ni..)

Inilah jadinya bila tempat kerja jauh kan.Timing lari sikit..habis semuanya..Apalah kesudahannya agaknya.

Published with Blogger-droid v2.0.5

1 idea dari anda:

KiD said...

sabor je laaa cikgu yea... drive elok2 seb bek selamat.. laju tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...