Nuffnang Ads

Friday, July 27, 2012

Jom Update Software Samsung Galaxy Note


Sesape yang gunakan Galaxy Note kat sini?Ataupun apa-apa jenis phone Samsung dan seangkatan dengannya?Nak tanya...korang selalu tak jenguk-jenguk phone korang tengok software yang terkini?

Ok..sejak tukar guna phone ni, first time aku godek phone Galaxy Note aku. Saje je la kan.. Main tekan bahagian About Phone pada setting dan sentuh le kat Software Update. Dulu version Android aku hanyalah 2.0 aje.. Lepas diupdate..terus mebjadi 4.04 dan boleh tahan laju gak la kalau nak online tu.. Ok gak la aku menunggu lama untuk update software Android aku ni..



Haaa inilah rupanya lepas diupdate. Sesape yang tak buat lagi tu,meh le join.. Bagaimana caranya nak update software android tu? Cari pada setting>about phone>update software. Senang aje...tapi nak menunggu tu lama gak la..tapi berbaloi..

Melaju je la pas ni guna galaxy note ku untuk shopping online ..hahaha..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, July 18, 2012

aJ Aidijuma Bawal Scarf..




Terasa kembali ke zaman dulu-dulu bila gunakan tudung bawal ni. Memang leceh nak iron dan menggunakan pin kiri kanan..Tapi bawal tetap versatile dan tak lapuk dek zaman..

Bila ada keluaran terbaru tone pelbagai warna aidijuma ni..terus terasa ingin nak menggunakan semula tudung bawal..akhirnya, dapatlah beli beberapa helai tudung ni masa aJ buka booth di masjid biru Shah Alam.





Ok juga pakai semula tudung bawal ni. Yang best sudah semestinya bila time nak basuh kan. Tak perlu nak jaga awning..boleh terus masuk dalam mesin basuh..Nak iron nya pun tak sesusah iron baju batik..sekali jalan je sudah licin gitu..

Baru-baru ni keluar pula aidiJuma kod 205..Ada 12 pilihan semuanya.. Ada yang dah dapatkannya?

Selamat berbawallah semula yek..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 13, 2012

Hari dalam kenangan..Aku kemalangan..


Hmmm kenangan sungguh. Nak juga diceritakan sebab ketidakpuasan dan ketenangan hati dan akal fikiran yang terganggu.. Nak buat macamana kan, perkara dah berlaku.. Hidup kena teruskan juga. 

Syukur alhamdulillah dirini selamat lagi dari sebarang perkara buruk. Aku terlibat dalam kemalangan pada hari khamis petang. Situasinya sangat mendebarkan. Seram sejuk dan menggigil satu badan ni. Tergamam, terkesima tak tau nak buat apa. Nasib la enjin tak berasap sebab aku dok termenung lama dalam kereta. Tak tahu nak buat apa. Trauma memang ada la. Rasanya tak nak memandu buat sementara waktu ni. Tapi apa kan daya..katanya orang berkerjayakan. Takkanlah nak jalan kaki pula. Tempat kerjanya jauh tu..

Situasinya berlaku pada ketika aku nak pulang kerumah. Seperti biasalah aku lalu jalan yang sama..Bila jalan sempit, mana lah boleh nak memotong sesuka hati. Tapi lori hantu ni banyak la pula petang tu..Sampai di dua selekoh tajam jalan Labu lama, nasib tak menyebelahiku.. tetiba tak dapat nak kawal kereta sebab bertembung dengan lori, nak mengelak dan terbabas sampai masuk longkang tepi jalan. Nasib la aku tak pusing stereng ke jalan..kalau tak memang kena la aku.. Fuhhh habis la kereta aku..sedihhh

Nak story part paling tak suka ialah.. boleh pula dalam masa yang singkat tow truck sampai. Masa tu memang tak pikir la..mana la depa ni dapat tahu. Rupanya diorang ni ada kaki yang bagitau pasal eksiden ni. Aku tak fikir apa pun. Masa ni lah nak kenal orang yang baik ada makna dan sebaliknya. Siap kaki pukul semua bagai.. Aku dah la trauma dengan gigil-gigil semua. Tak leh masuk la pasal nak tarik kereta ni. Tow truck ni pula boleh nak pow aku sampai RM150 semata-mata nak angkat naik kereta ke atas jalan je. Tak ke cekik darah. Bila tak mau bagi,nak kasi RM50 je..sampai nak bertumbuk gaduh semua. Malas nak panjangkan cerita, hulur aje lah RM100. Depa pun cabut lah.. Orang Perodua tu kata mahalnya dia minta RM100. Itu kira nak bawa kereta aku masuk bengkel jauh tu..Hmm memang tak dihalalkan lah..(Memang situasi nak bertumbuk tu yang aku tak suka..sebab tu tak halalkan. Depa ni main cakap kasar. Ini yang dinamakan mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain).

Lagipun kereta aku ni pun baru lagi guna. Call Perodua, haaa inilah yang aku puji dengan servis dari Perodua. Diorang tolong tenangkan jiwa dan bagi penjelasan.. Baguslah diorang ni. Nasib aku tak de sign apa-apa dengan orang tow truck tu.. Ke unit trafik la pula buat report nak settle kan insurans semua. Ingat mudah? Tidak semudah yang disangka. Siapa yang pernah mengalaminya saje yang faham.. Banyak lah procedurenya.. Kebetulan hari yang sama..banyak pula yang buat report kemalangan. 

Jadinya sekarang aku dah tak de kereta. Payah la pula nak ke sekolah.. Katanya lambat la pula nak siap kereta aku ni. Bulan puasa ni susah la tak de kereta.. Dugaan dan cabaran betul.. 

Tapi perkara utama dan penting ialah jangan percaya dengan tow truck ni. Telefon orang yang incharge dengan kereta kita saje.. Diorang akan tolong uruskan. Yang penting diri kita selamat, kereta kita pun selamat diuruskan oleh orang yang betul sahaja. Bukan main hantar kat bengkel tepi-tepi jalan aje. Yang tak de warranty dan barang yang original. Yang akan menambahkan lagi kerosakan kereta kita nanti. 

Semoga dipermudahkan urusanku dan memberikanku kekuatan untuk memandu selepas ini. Aminn...


Wednesday, July 11, 2012

Shawl Shasmeen Sakura, Radiusite


Setelah lama menanti untuk mendapatkan koleksi dari butik Radiusite ni..akhirnya ada juga rezeki ku. Bagi aku kualiti dan harganya sangat puas hati. Mungkin sebab tu lah, koleksinya sering mendapat tempat di hati peminat hijab ni.

Inilah first time aku kesana.Ini pun sebab nak lihat-lihat koleksinya. Berpusing gak la mencari butiknya. Alhamdulillah..tak le susah sangat pun. Berderet-deret butik tudung kat area situ. Sebelah menyebelah aje..Kalau nak beli atau survey tudung memang mudah sangat lah. Ada Fareeda, Pearl Haya, D'Haja, Sugarscarf dan macam-macam jenama lagi ada dekat area situ..Memang tempat muslimah fashion lah..

Akhirnya koleksi Shasmeen Sakura Radiusite ni dalam genggamanku..sukaaaa











Gambar dari website Radiusite


Inilah 2 koleksi sakura Radiusite yang berjaya kubeli. Kiranya tudung raya la kan. Hehe. Harganya pun berpatutan dengan kemeriahan maniknya. Kalau nak suruh aku jahit sendiri maniknya mungkin ambil masa dan tak le secantik,sekemas beli disini. Gambar model diatas diambil dari website Radiusite..

Kiranya rezeki aku la ke butik Radiusite Shah Alam Ahad lepas. Ada hikmahnya.. Hehehe.Mesti korang juga pengguna dan penggemar tudung shawl dari Radiusite kan...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, July 9, 2012

Belian secara pukal atau borong sangat menjimatkan..


Secara kebetulan hari Ahad yang lepas aku ingatkan nak pergi stokis Tupperware beli barang. Sekalinya..tutup. Tapi pelik la pula bila nampak ramai orang dok kerumun kat satu tempat ni. Jadinya..sikap ingin tahu tu lebih banyak..jadinya meh la join sekaki nengoknya..

Rerupanya ada jualan kain baju la plak. Harganya memang murah lah. Sebab kena beli sedozen iaitu 12 helai. Haihhhh memula tengok je. Sekali tu ada satu group student USIM ni peramah la plak. Siap offer lagi kat aku nak join diorang tak. Apa lagi..aku pun okay je lah. Mari pilihh..










Berlonggok-longgok kain baju.Tapi memang cun lah. Ramai antara depa ni rasanya penjual kot. Sebab aku tengok memasing dok pulun beli berbeg-beg.. Harganya sangat berbeza kalau kita beli untuk sepasang dua je. Beza bih kurang RM10 tu..banyakkan. Sebab tu lah student UIA dengan USIM ni pakat pergi dengan gang.. Murah sangat harganya dan sesuai dengan kualiti bajunya.








Yang kat atas ni pula masa aku temankan mak aku beli borong kain pelikat Atlas. Memang beza sangat harganya. Berbaloi-baloi beli borong ni. Dan penjual ni pun sebenarnya untung sesangat. Sebab tu lah..masa nak membeli tu...bih baik la kita tawar menawar harga untuk sesuatu barangan sebelum kita membayar..

Best gak sesekali join beli barang borong ni..tapi kena ajak gang la kan..Pusat borong terbesar kat Klang tu pun best gak terjah kan atau pun kat KL tu.. Nak pergi juga la kesana. Ramai gak yang kata best. Korang ada yang dah pergi sana tak?Yang kat Klang atau KL tu..
Best ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, July 8, 2012

20 by Rizalman di Tesco..


Korang dah tengok koleksi raya Rizalman kat Tesco? Tadi saje je la pegi Tesco nak tengok bajunya tu..Wahhh macam goreng pisang panas. Banyak size yang dah sold out.. Tak de peluang la aku nk beli..

Ok meh layan gambar yang sempat disnap tadi..























Yang gambar last warna hitam yang tinggal sehelai je tu memang sangat lawa..Itu pun saiz S...material kainnya jenis lycra dan cantik la..sedap pakai.. Tapi sayangnya memang tak de restock dah..Ini pun baru je hari yang kedua dah habis. Ramai betul yang serbu koleksi 20 by Rizalman ni..

Ada ke antara korang yang dapat koleksi ni???


Published with Blogger-droid v2.0.6
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...