Nuffnang Ads

Monday, July 9, 2012

Belian secara pukal atau borong sangat menjimatkan..


Secara kebetulan hari Ahad yang lepas aku ingatkan nak pergi stokis Tupperware beli barang. Sekalinya..tutup. Tapi pelik la pula bila nampak ramai orang dok kerumun kat satu tempat ni. Jadinya..sikap ingin tahu tu lebih banyak..jadinya meh la join sekaki nengoknya..

Rerupanya ada jualan kain baju la plak. Harganya memang murah lah. Sebab kena beli sedozen iaitu 12 helai. Haihhhh memula tengok je. Sekali tu ada satu group student USIM ni peramah la plak. Siap offer lagi kat aku nak join diorang tak. Apa lagi..aku pun okay je lah. Mari pilihh..










Berlonggok-longgok kain baju.Tapi memang cun lah. Ramai antara depa ni rasanya penjual kot. Sebab aku tengok memasing dok pulun beli berbeg-beg.. Harganya sangat berbeza kalau kita beli untuk sepasang dua je. Beza bih kurang RM10 tu..banyakkan. Sebab tu lah student UIA dengan USIM ni pakat pergi dengan gang.. Murah sangat harganya dan sesuai dengan kualiti bajunya.








Yang kat atas ni pula masa aku temankan mak aku beli borong kain pelikat Atlas. Memang beza sangat harganya. Berbaloi-baloi beli borong ni. Dan penjual ni pun sebenarnya untung sesangat. Sebab tu lah..masa nak membeli tu...bih baik la kita tawar menawar harga untuk sesuatu barangan sebelum kita membayar..

Best gak sesekali join beli barang borong ni..tapi kena ajak gang la kan..Pusat borong terbesar kat Klang tu pun best gak terjah kan atau pun kat KL tu.. Nak pergi juga la kesana. Ramai gak yang kata best. Korang ada yang dah pergi sana tak?Yang kat Klang atau KL tu..
Best ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6

0 idea dari anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...