Nuffnang Ads

Tuesday, August 14, 2012

Masihkah ada Ramadhan..




Telemovie yang sangat menarik dan banyak pengajaran yang boleh kita ambil teladan dari Masihkah Ada Ramadhan.. Mesti ramai juga yang tonton drama dari Astro Prima ni kan.. Hari ni kemuncak drama ni. Memang tersentuh hati.. Walaupun drama ni menggunakan dialek percakapan dari Terengganu..tapi aku rasa ramai juga yang menonton dan menghayatinya. Tiada perasaan kenegeriaan kerana ceritanya memang menarik. Memang terbaiklah drama ni dan produsernya tak lain tak bukan ialah Pn. Ziela Jalil..

Barisan pelakonnya yang mantap dan nampak lebih santai dan tak terikut sangat dialog skrip.. Hero pujaan Eman Manan dan pelakon hebat yang lain seperti Wan Hanafi Su, Zamarul Hisham berjaya menjiwai watak masing-masing. Kalau masuk pertandingan ni..memang boleh menang ni.

Disebabkan ada permintaan, drama ini akan diulang tayang mulai hari Selasa hingga Jumaat ini pada jam 5.30 petang di Astro Prima..

Kasih sayang ibu membawa ke syurga, kasih sayang ayah sepanjang zaman. Orang yang baik disayangi Allah, Allah SWT sayang padanya diambilnya dulu.. Banyak pengajarannya dari telemovie Masihkah ada ramadhan. Drama sebegini yang sepatutnya diperbanyakkan untuk ditonton oleh remaja masa kini dalam mengenal erti kasih sayang sesama keluarga dan umat yang lain..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, August 11, 2012

HOT & Roll..Apam balik moden yang memang best




Korang suka tak makan makanan yang cepat ni? Hot & Roll memang best. Bukan saje cepat malah ada juga khasiatnya. Ini ala-ala apam balik yang dimodenkan la. Memang best dan kenyang bila memakannya. Ada banyak pilihan yang mana semuanya sedap-sedap belaka. Sampaikan tak tahu nak rasa yang mana satu..



Ramai peminatnya rupanya. Masa aku nak beli ni ramai juga yang dok beratur tunggu pesanan diorang. Huhu kalau tak ramai..memang sekejap je siap. Ini masa bulan puasa ni, tak menang tangan la diorang.



Haa masak cepat dik..akak lapar sudah..Apa yang aku order?..



Ini lah rupanya paratha satay..



Dan ini pula crispy beef pizza. Memang sedap dimakan.. Harga untuk 2 hot & roll ni hanyalah RM10.50 sahaja..ok la tu kan.

Korang suka yang mana satu?Sape yang tak pernah try tu..bolehla cari kiosknya pas ni yer. Yang ini aku pergi kat KLIA..tempat lain tu tak tau la plak. Tak pe..leh google pas ni yek.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Cantik-cantik..



Cantikkan baju yang patung tu pakai? Harganya pun cantik juga..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 7, 2012

Button My Button...


Skang ni anak murid aku suka no dok pakai button atau badges ni bersusun-susun kat tali leher atau beg sekolah diorang..



Yang ni button khas untuk kempen "speak in english" kat sekolah aku, anjuran Panitia Bahasa Inggeris..hanya dijual dengan harga RM1 sahaja. Ada banyak patern..tapi hok yang ni je tinggal untuk aku beli..ok aje.Simple and nice..



Yang ni pula di designkan oleh anak murid grafik aku. Dia minat sungguh dengan design mendesign ni.. Jadinya satu kelas dok pakai button ni dengan nama glamer memasing.. Ni untuk cikgunya lah.. Tapi kena bayar RM3.. OK la kan. Support anak murid..

Dah lepas satu lekas bydak grafik pakai..kelas lain ada gak yang bertanya dan nak juga. Jadinya aku kata next year la.. Projek untuk tahun depan.insyaAllah...jika diizinkan.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, August 6, 2012

Indahnya bila bersabar..


Sabar..Itu yang selalu aku ungkapkan dan ingatkan dalam diri mindaku.. Indahnya bila kita dapat menikmati setiap kesabaran yang kita lakukan.



Tapi malangnya bagi mereka yang tak sabar. Tahu tak dengan kesabaran kita yang walaupun nampak macam sikit atau hanya 1 saat, dapat mengelakkan daripada berlaku sesuatu yang buruk. Jikalau seorang guru tak boleh nak bersabar dengan karenah anak muridnya kesian..memang tak boleh pergi kemana la nampaknya anak muridnya. Jika seorang ibu tak dapat sabar dengan anaknya..apa akan jadi dengan anaknya?

Ok..kali ni nak kaitkan dengan isu pemandu jalanraya. Ishhhh dah lama aku dok peratikan. Kebanyakan pemandu Malaysia ni kurang sabar. Kenapa? Apa la sangat yang nak dikejarkan? Sampaikan ada yang sanggup memotong lane kecemasan.. Jika dengan hanya 1 minit kita nak cepat, akan jadi 1 jam kita menjadi lambat. Banyak perkara boleh kita elakkan jika bersabar. Pemandu lori, treler yang panjang berjela ni..sanggup pandu dalam had yang laju. Ish takut aku nengoknya. Kalau belakang aku treler atau lori besor ni...memang aku bagi jalan supaya dia didepan. Menakutkan.. Dekat lampu isyarat pun nak melaju juga. Apa ke halnya? Kalau berlaku sesuatu... Siapa yang akan menjadi mangsa????

Jangan disebabkan ketidaksabaran dan kelalaian seseorang, ramai yang akan terlibat sama. Apa lah salahnya kita bersabar.. Sabar itu sangat indah dan tiada kata-kata yang dapat digambarkan melainkan apabila kita merasainya sendiri..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Salam Nuzul Al-Quran


Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, August 5, 2012

Jovian Mandagie Aviraya 2012


Koleksi Aviraya 2012 dari Jovian memang mendapat tempat dihati masyarakat di Malaysia ni. Asal ada je yang baru diletakkan..memang habis aje. Ramai yang tidak mahu melepaskan peluang untuk mendapatkan koleksi dari designer terkenal di Malaysia ni.. Bila letak je yang baru...sekejapan je sold out..Kaya-kaya orang kat Malaysia ni.. Hehehe... Disebabkan aku dah jejakkan kaki kat butik First Lady Shah Alam, nak juga menjengok apa yang bestnya.. Nak membeli tu memang idok le. Saiz nya tak padan dengan ku. Huhu.(selamat poket aku)







Hmm yang jejalur tu harganya murah sikit la.kalau tak silap aku dalam RM200 lebih je. Yang brown tu mahal...mungkin disebabkan maniknya yang padat tu kot. Harganya RM400. Tapi aku nengok jahitan manik dia memang bagus lah. Padat sangat jahitannya.. Ini lagi mahal dari koleksi 20 by Rizalman..

Ramai juga la yang membelinya siap ada notis disitu bagitau yang setiap pelanggan hanya boleh beli 3 pasang aje.. Apa yang syiok sangat yek? Aku rasa kalau beli kain dan upah pun tak le semahal tu kot kan. Mungkin sebabkan ada label designer disitu..

Eh..kalau tak silap,Jovian akan mengadakan jualan boxing untuk koleksi Aviraya Jovian. Ada limit belian juga yang dikenakan..yer la biar adil untuk semua orang. Jangan tamak-tamak..biarlah berpada-pada..ye tak?


Published with Blogger-droid v2.0.6
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...